Він терорист. У Путіна відмовили в російському громадянстві бойовику ОРДЛО
Категорія
Україна
Дата публікації

Він терорист. У Путіна відмовили в російському громадянстві бойовику ОРДЛО

Він терорист. У Путіна відмовили в російському громадянстві бойовику ОРДЛО
Джерело:  online.ua

Російський глава Володимир Путін ніколи не приховував, що має прямий вплив на бойовиків так званих "ДНР" і "ЛНР". Офіційний Кремль називає їх "жителями Донбасу, що захищають своє право", хоча в більшій мірі збройні незаконні формування складаються з російських військових. Але і ті одиниці українців, які воюють проти української армії на Донбасі, Путін вважає терористами, які несуть загрозу РФ. Це красномовно підтвердила відмову видати російського громадянство близькому соратнику ліквідованого ватажка бойовиків "ДНР" Олександра Захарченко Сергію Завдовєєву, відомому на прізвисько Француз. Офіційна Москва дала чітко зрозуміти бойовикам, що терористам не місце в РФ і вони не мають права на російське громадянство. Бойовики вже б'ють на сполох через рішення Москви. Вони звинуватили команду Путіна в спробі "дискредитувати роль «російського добровольчого руху у війні на Донбасі" і поставили під загрозу безпеку ніким не визнану "ДНР". Особливо обурився такому рішенню Росії російський письменник-терорист Захар Прилепин, який брав активну участь у збройному конфлікті на Донбасі на боці бойовиків так званої "ДНР", передає ONLINE.UA.

"Француз, який командував російськими найманцями в батальйоні «Легіон», є "людиною тієї ж плеяди і породи, як Гіві, Мотор і Мамай ", отримав офіційну відмову в отриманні російського паспорта. Тому що - терорист. Що це?!?", - прокоментував письменник-бойовик рішення Москви.

Російські ЗМІ тим часом повідомляють, що уродженцю Макіївки Завдовєєву відмовили в громадянстві Росії за кількома статтями, а офіційна причина відмови - "заявник виступає за насильницьку зміну конституційного ладу Російської Федерації чи іншими діями створює загрозу безпеці Російської Федерації". Відомо, що зараз Завдовєєв живе в Росії і входить в команду партії "За правду" колишнього радника Захарченко та бойовика Прілепіна. Українська прокуратура ще в 2017 році заочно повідомляла про підозру Завдовєєву. Українські правоохоронці довели, що за час існування батильон бойовиків "Легіон" під керівництвом Француза брав участь в бойових діях проти сил АТО в районі Донецького аеропорту, в Старобешевого, Дебальцево, Логвиново, на території Шахтарського району. Він був причетний до захоплення Донецької ОДА і трагічних подій в Іловайську.

В Україні вже відреагували на визнання Росією бойовиків ОРДЛО терористами. Зокрема, журналіст Денис Казанський обурений тим, що за логікою Москви за загрозу конституційному ладу Росії паспорт РФ давати не можна, а за насильницьку зміну конституційного ладу України можна.

"Від нас Кремль таким, як Завдовєєв, вимагає дати особливий статус. А у себе оголошує це сміття загрозою безпеки і відмовляє йому в громадянстві", - прокоментував ситуацію Казанський.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, щось команда президента Росії Володимира Путіна сенсаційно визнала себе учасником конфлікту на Донбасі. Це сталося під час ініційованого Москвою засідання РБ ООН, на яке Кремль запросив представників так званих "ЛНР" і "ДНР" для обговорення Мінських домовленостей. Представник РФ в ООН Василь Небензя заявив, що конфлікт на Донбасі - це не внутрішній конфлікт в Україні, це - політичний конфлікт між РФ і Україною.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?