Він тиснув на Зеленського: міжнародну спільноту сколихнув новий гучний скандал
Категорія
Політика
Дата публікації

Він тиснув на Зеленського: міжнародну спільноту сколихнув новий гучний скандал

Він тиснув на Зеленського: міжнародну спільноту сколихнув новий гучний скандал
Джерело:  online.ua

Гучний скандал, який розгорівся минулоріч навколо Україні та США, набирає нових обертів, оскільки постійно з'являються свідки, які озвучують неочікувані факти та розповідають важливі деталі. Так, нещодавно колишній радник американського лідера Дональда Трампа з питань національної безпеки Джон Болтон у своїх мемуарах підтвердив, що очільник Білого дому безпосередньо пов’язав виділення військової допомоги офіційному Києву з отриманням компромату на своїх політичних конкурентів. Тобто, ще один політик заявив про те, що чинний президент США тиснув на українського лідера Володимира Зеленського та його команду. Це зазначається в книзі Болтона, яка має назву "Кімната, де це сталося", передає ONLINE.UA з посиланням на The New York Times.

"Книга підтверджує показання у Палаті представників про те, що Болтон насторожено ставився до дій президента щодо України, і дає власне свідчення того, що Трамп прямо пов'язав безпекову допомогу з розслідуваннями щодо Байдена і Хілларі Клінтон", - пише видання.

Що цікаво, сам Володимир Зеленський розказував раніше журналістам New York Times, що він не чекав на імпічмент та коронавірус. Джон Болтон стверджує, що очільник Білого дому торік 20 серпня заявив, що не налаштований надсилати українській стороні "що-небудь, допоки не будуть передані всі матеріали російського розслідування, пов'язані з Клінтон і Байденом". За словами колишнього радника президента США, він особисто, а також держсекретар США Майк Помпео й міністр оборони Марк Еспер намагалися від 8 до 10 разів змусити Трампа поновити підтримку України.

Варто звернути увагу на те, що Сенат США на початку лютого завершив судовий процес проти Трампа у справі України, визнавши його невинним за обома статтями у процесі імпічменту.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA,  Держдеп США жорстко відреагува в на закиди глави держави Володимира Зеленського, які можна сприйняти як спробу вплинути на президентські передвиборчі перегони.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?