Він забагато хоче: ще одна країна кинула виклик Євросоюзу
Категорія
Політика
Дата публікації

Він забагато хоче: ще одна країна кинула виклик Євросоюзу

Він забагато хоче: ще одна країна кинула виклик Євросоюзу
Джерело:  online.ua

На міжнародній арені розгорівся новий скандал після того, як торговельні перемовини між Великою Британією та Європейським Союзом опинилися в глухому куті через питання рибальства, правил управління та вирішенні спорів, оскільки, як стверджує офіційний Лондон, влада Євросоюзу вимагає забагато всього. З такою гучною заявою виступив міністр кабінету міністрів Британії Майкл Гоув, передає ONLINE.UA з посиланням на агентство Reuters.

"ЄС як і раніше хоче брати на себе левову частку рибальства в наших водах, що просто несправедливо, враховуючи, що ми залишаємо ЄС", — пубілчно поскаржився британський міністр.

Варто звернути увагу на те, що Лондон та Брюссель намагаються домовитися про торговельну угоду, аби не спровокувати кризу, коли Велика Британія остаточно вийде з Європейського Союзу через чотири тижні.

"ЄС як і раніше хоче, щоб ми були прив'язані до їх способу ведення справ. ЄС зараз залишає за собою право в разі виникнення будь-яких суперечок накласти на нас деякі дійсно жорсткі обмеження, і ми не думаємо, що це справедливо", — підкреслив Майкл Гоув.

Влада Євросоюзу раніше повідомляла, що не очікує укладення угоди з Лондоном до саміту лідерів 10 грудня. Що важливо розуміти, торгова угода має бути затверджена парламентом Великої Британії і Європарламентом.

Окрім того, раніше журналісти дізналися, що головний переговірник Європейського Союзу по Brexit Мішель Барньє озвучив офіційному Лондону пропозицію, яка включатиме повернення від 15% до 18% вартості рибних запасів, виловлених в даний час флотами ЄС в британських водах. Попри те, що до завершення перехідного періоду й фінального виходу Британії з ЄС залишаються лічені тижні, ані у Брюсселі, ані в Лондоні ще не мають впевненості у тому, що сторони зможуть досягти домовленості.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно польський прем’єр Матеуш Моравецький і його угорський колега Віктор Орбан озвучили жорстке попередження Європейському Союзу. Впливові політики офіційно заявили, що не будуть скасовувати блокування бюджету ЄС поки його прийняття зв’язане з затвердженням механізму захисту верховенства права.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?