Він заплатить високу ціну - на міжнародній арені розгорівся резонансний скандал
Категорія
Світ
Дата публікації

Він заплатить високу ціну - на міжнародній арені розгорівся резонансний скандал

Він заплатить високу ціну - на міжнародній арені розгорівся резонансний скандал
Джерело:  online.ua

На міжнародній арені спалахнув новий скандал після того, як офіційно стало відомо, що очільник сенату Чехії Мілош Вистрчил відвідав Тайвань з візитом, ігноруючи попередження китайської влади та уряду власної країни. Варто звернути увагу на те, що Вистрчил прилетів на Тайвань з делегацією близько 90 осіб 30 серпня. За попередніми даними, однією з основних заявлених цілей є зміцнення ділових відносин. Окрім того, наголошується, що в ході візиту він проведе переговори з провідними тайванськими політиками. Що важливо розуміти, очільник Сенату за Конституцією є другою найвищою посадовою особою Чехії і Китай виступав категорично проти цього візиту. Також відомо, що президент Мілош Земан та прем'єр-міністр Андрей Бабіш також намагалися зупинити свого представника, однак їм не вдалося його переконати. В той самий час Вистрчил отримав підтримку від США. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на Novinky.

"Ми змусимо його заплатити високу ціну за його недалекоглядну поведінку і політичний опортунізм", - пригрозив Вистрчилу наслідками через цей візит міністр закордонних справ Китаю Ван Ї.

Він також звернув увагу на те, що ігнорування принципу "одного Китаю" рівнозначно тому, щоб "зробити себе ворогом 1,4-мільярдного населення Китаю". Влада КНР хоче, щоб усі країни, з якими вона має дипломатичні відносини, дотримувались принципів "одного Китаю". Це, серед іншого, означає, що вони не повинні встановлювати міждержавні відносини з Тайванем, який Пекін вважає своєю відокремленою провінцією.

Варто також звернути увагу на ще один конфлікт. Так, нещодавно керівник Експертної ради російсько-китайського комітету дружби, миру і розвитку Юрій Тавровський заявив, що відносини між КНР та Штатами нагадують передвоєнні, і в цьому, за його словами, винна саме адміністрація Дональда Трампа, а не Пекін. Експерт висловив невдоволення тим, що Трамп намагається витіснити з віртуальних просторів Америки додаток TikTok, а з ринку продукцію концерну Alibaba.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що держсекретар США Майк Помпео в останній розмові з українським президентом Володимиром Зеленським, яка відбулася 26 серпня, назвав плани Китаю щодо України "зловмисними". 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?