Винищувачі США перехопили військові літаки РФ - що відбувається
Категорія
Світ
Дата публікації

Винищувачі США перехопили військові літаки РФ - що відбувається

Винищувачі США перехопили військові літаки РФ - що відбувається
Джерело:  online.ua

Генерал Терренс Дж. О'Шонессі, очільник штабу повітряної оборони Північної Америки NORAD, поділився з міжнародною спільнотою важливими даними. За його словами, два російських військових літаки, які знаходилися в 80 км від острова Унімак недалеко від Аляски, були перехоплені американськими винищувачами. Окрім того, наголошується, що це вже п'ятий інцидент такого роду в цьому місяці в цьому районі, але порушення повітряного простору США або Канади не відбулося. Також вказано, що літаки РФ були ідентифіковані як машини типу Іл-38, що входять до складу морського розвідувального патруля. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Washington Times.

За словами представника NORAD Кемерона Хіллера, це вже дев'ятий такий інцидент біля узбережжя Аляски або Канади в цьому році. Однак він підкреслив, що всі такі взаємодії "безпечні і професійні".

"З тих пір як Росія відновила діяльність дальньої авіації в 2007 році, в середньому було близько семи перехоплень на рік. Шість днів тому російські винищувачі перехопили над Охотським морем два американські стратегічні бомбардувальники B-52H, які летіли на значній відстані від державного кордону Росії", - йдеться в повідомленні.

Варто зазначити, що місяць тому американське повітряне командування звинуватило військових пілотів РФ у непрофесійності та створенні небезпечних умов для польотів. За словами представників США, 2 винищувачі Су-35 намагалися перехопити військовий літак P-8A над Середземним морем. Протягом години росіяни супроводжували патрульно-розвідувальне судно.

"Пілоти підвели свої Су-35 на небезпечну відстань від американського літака. Останній не мав змоги через це маневрувати, що підставило під загрозу польотну місію.Представники США назвали вчинок росіян непрофесійним, вони заявили про порушення міжнародних стандартів безпеки польотів. Така поведінка драматично підвищує ризик зіткнень у повітрі", - повідомлялося місяць тому.

Як повідомляв ONLINE.UA, у команді очільника Кремля Володимира Путіна запанікували через те, що країни НАТО посилюють військовий контингент у кордонів РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?