Виплата зарплати українцям - НБУ ухвалив неочікуване рішення
Категорія
Економіка
Дата публікації

Виплата зарплати українцям - НБУ ухвалив неочікуване рішення

Виплата зарплати українцям - НБУ ухвалив неочікуване рішення
Джерело:  online.ua

29 квітня Національний банк України ухвалив постанову про зміну порядку переказу коштів роботодавцем на виплату зарплати працівникам - зазначається, що тепер працівник самостійно обиратиме банк для виплати заробітної плати. Окрім того, наголошується, що постанова набуде чинності з 1 січня 2021 року. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт регулятора.

"Така новація дозволить уникнути конфліктних ситуацій між роботодавцем та працівником щодо права працівника самостійно обирати банк для отримання заробітної плати. Вона запрацює з 1 січня 2021 року, щоб банки та роботодавці мали час доопрацювати свої автоматизовані системи і програмно-технічні комплекси", - розповідають в НБУ.

Заступник очільника Нацбанку Сергій Холод звернув увагу на те, що працівник, а не роботодавець, має самостійно обирати банк, що обслуговуватиме його рахунок. Таке право передбачене законодавством про оплату праці і в НБУ хочуть, щоб воно дійсно реалізовувалося на практиці.

"Адже це стимулюватиме банки до конкуренції, сприятиме підвищенню рівня обслуговування клієнтів та розширення спектру банківських послуг", – додав Сергій Холод.

Відповідні зміни містить постанова Правління Національного банку України від 24 квітня 2020 року № 56 "Про затвердження Змін до Інструкції про безготівкові розрахунки в Україні в національній валюті".

Варто нагадати, що український уряд на засіданні 27 грудня 2019 року скасував обмеження щодо переліку банків, через які працівники бюджетних установ можуть отримувати виплати.

Як повідомлялося раніше, 28 квітня в Україні запрацювали нові правила фінансового моніторингу за операціями населення та бізнесу. ONLINE.UA  підготував відповіді на поширені запитання, які найбільше хвилюють українських громадян.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?