Вірменія безстрашно помстилася Ердогану за підтримку Азербайджану
Категорія
Політика
Дата публікації

Вірменія безстрашно помстилася Ердогану за підтримку Азербайджану

Вірменія безстрашно помстилася Ердогану за підтримку Азербайджану
Джерело:  online.ua

Вірменія не погоджується припинити війну на Нагірний Карабах і відмовляється виводити свої війська з окупованої азербайджанської території, незважаючи на те, що в вірменській армії спостерігається серйозна нестача військових. 21 жовтня вірменська влада вирішила піти на нові радикальні заходи - заборонила ввезення турецьких товарів до Вірменії. Таким чином офіційний Єреван безстрашно помстився президенту Туреччини Реджепу Таїпу Ердогану за підтримку Азербайджану. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на урядовий портал Вірменії.

"Обмеження імпорту товарів турецького походження перш за все має на меті безпеки, з огляду на численні підтверджені факти пособництва та відкритої підтримки Туреччиною військових і терористичних дій, розв'язаних Азербайджаном проти Республіки Арцах. Забороною на імпорт товарів турецького походження припиняється фінансування турецької державної скарбниці з вірменських джерел, водночас присікається можливість проникнення можливих загроз до Вірменії через імпорт товарів кінцевого споживання з вороже налаштованої країни", - повідомив уряд Вірменії, зазначивши, що заборона буде діяти до 31 грудня 2020 року.

Тим часом прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян звернувся до всіх вірмен і закликав людей до зброї. Він також звернувся до представників місцевої влади із закликом розпочати формування добровольчих загонів для їх подальшої відправки в зону конфлікту.

Нагадаємо, Азербайджан і Вірменія на переговорах в Москві домовилися про перемир'я. Режим припинення вогню був оголошений 10 жовтня, але відразу ж після цього офіційні Баку і Єреван почали звинувачувати в порушеннях один одного. Вірменська армія, за даними МЗС Азербайджану, завдає ракетних ударів по найбільших містах Азербайджану, в результаті чого гинуть мирні люди. У Вірменії заперечують причетність до ракетних атак.

Важливо відзначити, що конфлікт між Азербайджаном і Вірменією триває кілька десятиліть. Причиною став Нагорний Карабах, який де-юре знаходиться на азербайджанській території, а ось фактично - під контролем вірменського командування. Війна між Вірменією і Азербайджаном тривала до травня 1994 року, але з тих пір конфлікт вважався замороженим. Азербайджанська влада вважають Карабах окупованою територією, а Вірменію - агресором.

27 вересня в Нагірному Карабасі, населення якого становить близько 140 тисяч осіб, поновилися запеклі бої між Вірменією і Азербайджаном. Сторони конфлікту ввели військовий стан, оголосили про мобілізацію і повідомляють про поранених і жертв серед мирного населення, а також про сотні загиблих військовослужбовців. Військові експерти оцінюють ситуацію в Нагірному Карабаху як вкрай небезпечну. Вони побоювалися початку нової повномасштабної війни, до якої можуть приєднатися Туреччина, яка стоїть на стороні Азербайджану, і Росія, де підтримують Вірменію.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Ердогана зробили останнє попередження Путіну і Пашіняну. Міністр оборони Туреччини Хулуси Акар зажадав, щоб Вірменія, яка напала на цивільні поселення, порушивши режим припинення вогню, припинила свої напади і покинула окуповані землі, що належать Азербайджану. Турецький міністр попередив, що якщо Єреван не виконає цю вимогу, то наступним кроком буде азербайджано-турецьке рух, спрямований на повернення азербайджанської землі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?