Вірменія несподівано підтвердила нові втрати у боях з Азербайджаном
Категорія
Світ
Дата публікації

Вірменія несподівано підтвердила нові втрати у боях з Азербайджаном

Вірменія несподівано підтвердила нові втрати у боях з Азербайджаном
Джерело:  online.ua

Третій день поспіль тривають повномасштабні бої між силами Азербайджану та Вірменії за Нагірний Карабах. Загальна кількість жертв і втрат невідома станом на 29 вересня, тільки вірменська сторона розкрила таку статистику. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на уряд країни.

За офіційними даними Єревана, втрати серед військовослужбовців на початок третього дня боїв сягнули 84. Влада стверджує, що безпосередньо за минулий день зафіксували 26 загиблих.

Водночас азербайджанська сторона поки що не оприлюднила жодної інформації про свої втрати у боях. Напередодні у Баку оголосили про втрати вірменської сторони, які нібито сягнули 550 загиблими та пораненими. Разом з цим знищені чи виведені з ладу десятки одиниць різноманітної військової техніки, зокрема бойових машин і зенітних комплексів.

Вірменія передбачувано спростувала це, у відповідь уряд країни заявив про втрати Азербайджану в понад 200 осіб разом з технікою станом на 28 вересня.

Міжнародна спільнота закликала сторони конфлікту припинити бої, не дати ситуації вийти з під контролю й перетворитися на повномасштабну війну. Водночас Туреччина офіційно оголосила про підтримку

Азербайджану та поставила жорсткий ультиматум Вірменії — залишити Нагірний Карабах, щоб завершити кризу й примести мир у регіон.

Як повідомляв ONLINE.UA, у вірменському уряді виступили із вимогами щодо процесу врегулювання конфронтації у Нагірному Карабасі. Єреван бачить можливість припинити конфлікт завдяки переговорам із залученням потужних третіх країн — РФ, США, Франції. Контакти мають проходити на нейтральній платформі, наприклад, у Мінську, а також при посередництві ОБСЄ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?