Вірменія розкрила умови врегулювання війни з Азербайджаном
Категорія
Світ
Дата публікації

Вірменія розкрила умови врегулювання війни з Азербайджаном

Вірменія розкрила умови врегулювання війни з Азербайджаном
Джерело:  online.ua

У вірменському уряді виступили із вимогами щодо процесу врегулювання конфронтації у Нагірному Карабасі. Єреван бачить можливість припинити конфлікт завдяки переговорам із залученням потужних третіх країн. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву президента Вірменії Армена Саркісяна.

За його словами, такі контакти мають відбуватися на нейтральній платформі.

"Існує майданчик — Мінська група ОБСЄ за участю Росії, США і Франції. Ми повинні повернутися до діалогу", - оголосив Саркісян.

Водночас він звернув увагу на пряму допомогу Туреччини, яку отримує Азербайджан, вона виражається у постачанні військових ресурсів.

"Член НАТО Туреччина надає Азербайджану повноцінне сприяння у вигляді дронів, кібератак, радниками, найманцями і навіть винищувачами F-16", - додав президент.

З відповідними заявами він виступив під час міжнародного форуму CYBERSEC2020, його організували при безпосередньому партнерстві НАТО.

Понеділок, 28 вересня — другий день жорстких боїв, які тривають в Нагірному Карабасі. Обидві сторони конфлікту звинуватили одна одну в початку бойових дій, Вірменія та Азербайджан поширюють інформацію про чисельні втрати противника та спростовують твердження про власні поразки.

Міжнародна спільнота закликає сторони припинити кровопролиття, що поновилося несподівано. Першими з такими заявами виступили в російському й турецькому урядах.

Як повідомляв ONLINE.UA, Туреччина виступила з підтримкою Азербайджану на тлі нового протистояння у Нагірному Карабасі. Президент Реджеп Ердоган наголосив, що окупація азербайджанського регіону має припинитися для відновлення територіальної цілісності країни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?