Вірменія виведе війська з Нагірного Карабаху — Міноборони Азербайджану
Категорія
Світ
Дата публікації

Вірменія виведе війська з Нагірного Карабаху — Міноборони Азербайджану

Вірменія виведе війська з Нагірного Карабаху — Міноборони Азербайджану
Джерело:  online.ua

Міноборони Азербайджану заявило про досягнення домовленості про призупинення "антитерористичних заходів" у Нагірному Карабаху. Так звана влада вирішила скласти зброю та вивести свої війська з регіону.

Джерело: Міноборони Азербайджану

У Нагірному Карабаху вирішили припинити вогонь

Міністерство оборони Азербайджанської Республіки повідомляє, що з урахуванням звернення представників вірменських жителів Карабаху, яке надійшло через російський миротворчий контингент, досягнуто домовленості щодо призупинення антитерористичних заходів.

Зокрема, у Міноборони зазначили, що домовились про такі умови:

  • Розташовані в Карабаському районі "формування збройних сил Вірменії та незаконні вірменські збройні формування" складають зброю, залишають бойові позиції і військові пости та повністю роззброюються. Підрозділи збройних сил Вірменії залишають територію Азербайджану, незаконні вірменські збройні формування розформовуються.

  • Паралельно здаються все озброєння і важка техніка.

  • Реалізація вищевказаних процесів забезпечується в координації з російським миротворчим контингентом.

До слова, у заяві інформаційного центру невизнаної республіки йдеться про те, що було досягнуто домовленості про повне припинення бойових дій з 13:00 20 вересня 2023 року.

Досягнуто угоди про виведення підрозділів, що залишилися, і військовослужбовців ЗС Вірменії, розформування та повне роззброєння "збройних формувань армії оборони Нагірного Карабаху" та виведення важкої техніки та озброєнь з цієї території, - йдеться в повідомленні.

У Нагірному Карабаху так звана влада заявила, що представники місцевого вірменського населення зустрінуться з владою Азербайджану у місті Євлах 21 вересня 2023 року.

Азербайджан оголосив військову операцію в Нагірному Карабаху

Нагадаємо, що 19 вересня у Міноборони Азербайджану повідомили про початок у Карабаху антитерористичних заходів локального характеру.

За інформацією відомства, «у рамках заходів із застосуванням високоточної зброї на передній лінії та в глибині виводяться з ладу позиції формувань збройних сил Вірменії, їх довготривалі вогневі точки, а також бойові засоби та об’єкти військового призначення».

У Баку кажуть, що «громадянське населення та об’єкти громадянської інфраструктури не є цілями, з ладу виводяться лише легітимні військові цілі».

У Степанакерті (азербайджанська назва – Ханкенді) лунала повітряна тривога. Місцева влада повідомляла про «масований обстріл».

Азербайджан заявив, що вірменські сили у Карабаху мають здатися для припинення бойових дій, а місцева влада саморозпуститися.

Нагірний Карабах вважається міжнародно визнаною частиною Азербайджану, проте населений переважно вірменами.

Читайте також:

  • Азербайджан оголосив про початок антитерористичних заходів у Карабаху

  • Прем’єр Вірменії Пашинян назвав помилкою залежність від РФ у сфері безпеки

  • Премʼєр-міністр Вірменії висловив претензії Путіну за бездіяльність російських "миротворців" у Нагірному Карабаху

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?