Вирок Януковичу може допомогти Україні відмовитися від траншів МВФ - Магда
Категорія
Політика
Дата публікації

Вирок Януковичу може допомогти Україні відмовитися від траншів МВФ - Магда

Вирок Януковичу може допомогти Україні відмовитися від траншів МВФ - Магда
Джерело:  online.ua

В разі заочного засудження екс-президента-втікача Віктора Януковича та конфіскації незаконних коштів Україна могла би відмовитися від траншів Міжнародного валютного фонду.

Таку думку висловив політолог Євген Магда у своїй статті для ONLINE.UA.

"За сприятливого збігу обставин Україна могла б навіть призупинити співпрацю з МВФ, оскільки кошти, які повертаються таким чином, з лишком перекриють розміри траншей Фонду. Звичайно, якщо українська Феміда знайде можливості для конфіскації", - написав Магда.

Читайте також: Жодної скарги щодо вилучених у Януковича і Ко грошей не надійшло – Порошенко

За його словами, за аналогічною процедурою можуть бути винесені вироки і щодо інших соратників Януковича.
"Ще один важливий факт — в разі заочного засудження Януковича за аналогічною процедурою можуть бути винесені вироки і щодо інших його соратників, причому не тільки в правовому, а й в економічному сенсі — з конфіскацією майна за особливо тяжкий злочин, яким є зрада Батьківщині",- додав політолог.

Нагадаємо, в Міжнародному валютному фонді заявили, що проведення пенсійної реформи є критично важливим для продовження співпраці між Україною та МВФ.

Більше читайте в статті для ONLINE.UA: Суд над Януковичем: процес із продовженням

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?