Вірус виявився старішим - у Китаї вразили заявою про COVID-19
Категорія
Технології
Дата публікації

Вірус виявився старішим - у Китаї вразили заявою про COVID-19

Вірус виявився старішим - у Китаї вразили заявою про COVID-19
Джерело:  online.ua

Коронавірус COVID-19 виявили у Китаї та інших країнах ще взимку, однак суперечки щодо його походження не вщухають. Експерти КНР поділилися новими даними своїх досліджень. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Державний наглядовий комітет країни.

За словами епідеміолога Лю Цзюня, геном, який знайшли на пекінському ринку "Сіньфаді", виявився старішим за європейські штами.

"Перш за все проводиться секвенування геному вірусу, після цього застосовуються аналітичні методи біоінформатики. Беруть два різних віруси та дивляться, у кого з них відбулося більше мутацій. У звичайній ситуації той з них, у кого мутацій більше, є більш новим вірусом. А той, у якого їх мало, навпаки є більш старим, первинним вірусом. Час його циркуляції відноситься до більш раннього, відповідно, вік у нього вище. Звичайно, якщо ми говоримо про це спрощено. Крім цього, є ще й оцінки математичних моделей з певними алгоритмами", - пояснив експерт.

Цзюнь стверджує, що згаданий штам прийшов до Пекіну з Європи, однак він відрізняється він своїх європейських аналогів. Водночас китайські фахівці вважають, точно встановити джерело надходження інфекції на ринок вкрай важко.

"Для цього багато можливостей. Наприклад, вірус міг сховатися в партії заморожених продуктів і разом з нею прибути з-за кордону і зберегтися. Під час перевезення, перебуваючи в замороженому стані, вірус не міг еволюціонувати, тому у нього не відбувалися мутації", - додав епідеміолог.

Раніше китайські експерти заявляли, що про європейське походження сьогоденних пекінських штамів COVID-19 говорить попередній аналіз геному.

Як повідомляв ONLINE.UA, Китай став першою країною, яка зіткнулася з епідемією коронавірусу COVID-19. Нещодавно офіційний Пекін заявив, що інфекція не походить з КНР. За словами посла країни у Росії Чжана Ханьхуея, Китай нібито просто першим оголосив про появу неідентифікованого вірусу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?