Вісім українських посольств отримали "закривавлені пакунки" з очима тварин — МЗС
Категорія
Світ
Дата публікації

Вісім українських посольств отримали "закривавлені пакунки" з очима тварин — МЗС

Вісім українських посольств отримали "закривавлені пакунки" з очима тварин — МЗС
Джерело:  online.ua

П’ять українських посольств та три консульства отримали закривавлені пакунки з очима тварин. Посольства та консульства України надалі продовжують отримувати погрози.

Джерело: Facebook речника МЗС Олега Ніколенка

Посольства України отримали закривавлені пакети з очима тварин

Посольства України в Угорщині, Нідерландах, Польщі, Хорватії, Італії, а також генеральні консульства в Кракові, Неаполі та Брно отримали закривавлені пакунки, у яких знаходилися очі тварин. У пакунках знаходилися очі тварин. Самі пакунки були просякнуті рідиною характерного кольору та мали відповідний запах. Ми вивчаємо сенс цього послання, - зазначив речник МЗС.

Українська сторона взаємодіє із правоохоронцями іноземних країн задля розслідування усіх випадків погроз, встановлення причетних осіб та притягнення їх до відповідальності, наголосив Ніколенко.

За його словами, помешкання українського посла у Ватикані зазнало акту вандалізму, а посольство України в Казахстані отримало фейкове повідомлення про мінування.

Також українське посольство в США отримало лист із ксерокопією критичної статті про Україну. Цей лист синхронно з іншими надійшов із території однієї європейської країни.

Маємо підстави вважати, що відбувається добре спланована кампанія терору та залякування посольств і консульств України. Не маючи змоги зупинити Україну на дипломатичному фронті, нас намагаються залякати. Однак можу одразу сказати, що ці спроби марні. Ми й надалі ефективно працюватимемо на перемогу України, - наголосив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Що відомо про “поштовий терор”?

Нагадаємо, у посольстві України в Мадриді 30 листопада стався вибух, через що один зі співробітників дипломатичного відомства отримав поранення.

Повідомляється, що до посольства надійшов невідомий конверт. Під час огляду конверт вибухнув у руках коменданта. Комендант отримав незначні поранення та був госпіталізований.

Також 1 грудня на авіабазі Торрехон-де-Ардос поблизу іспанської столиці Мадрида, звідки відправляють зброю для України, знайшли лист з вибухівкою.

Співробітники служби безпеки на авіабазі виявили посилку з бомбою, надіслану поштою до супутникового центру, який передає інформацію Україні.

Поліція побоюється, що протягом дня нові пакунки з’являться в різних закладах по всій території Іспанії. Торрехон-де-Ардос є територією спільного використання з НАТО.

Також повідомляється, що конверт із вибуховим пристроєм також отримало американське диппредставництво в Мадриді.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?