Віталій Коваль: хто б не наважився йти з Білорусі в Україну через Рівненську область — про це пошкодує
Категорія
Україна
Дата публікації

Віталій Коваль: хто б не наважився йти з Білорусі в Україну через Рівненську область — про це пошкодує

Віталій Коваль: хто б не наважився йти з Білорусі в Україну через Рівненську область — про це пошкодує
Джерело:  online.ua

Начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль звертає увагу на те, що станом на сьогодні 229 км кордону з Білоруссю перетворені в суцільну фортецю. За його словами, у білоруських та російських військових немає жодного шансу проникнути на територію нашої країни через кордон з Рівненщиною. Ті, хто все-таки спробують це зробити, повинні знати, що це дорога в один кінець.

Джерело:  online.ua

Рівненська область готова до усіх можливих розвитків подій

Як відверто зізнається Віталій Коваль, мешканцям Рівненщини було важко звикати до думки, що Білорусь миттєво перетворилася на потенційного ворога, від якого можна очікувати чого завгодно.

Це можна пояснити тим, що прикордонні громади історично були зв’язані з Білоруссю.

Однак з цим усвідомлення цивільні навчилися не лише жити, але й зробили все можливе, щоб захистити Україну від нового потенційного вторгнення через територію їхньої області.

Сьогодні всі 229 км кордону перетворені в суцільну фортецю. Інженерні споруди, фортифікаційні споруди, рови, мінні поля, загородження — все це для оборони. Декілька ліній ешелонної оборони побудовано, але ми не зупиняємось, продовжуємо нарощувати цю оборону.

За словами Віталія Коваля, життя на прикордонні не зупинилось, оскільки підприємства працюють, люди живуть, а масового виїзду, яким лякали населення, не було.

Чи намагалися ДРГ проникнути на територію Рівненщини

Як зазначає начальник Рівненської ОВА, жодного разу не був зафіксований захід організованих диверсійних груп на територію області.

Траплялися лише одиничні випадки перетини кордону, коли заходили громадяни Білорусі, громадяни інших країн — це питання вже вдалося владнати.

Віталій Коваль також нагадав про те, що територія Рівненщини – це суцільні болота та ліси, які непрохідні на півночі.

Згідно з його даними, є тільки кілька доріг ймовірної загрози.

Вони знаходяться під особливим контролем ЗСУ та підготовлені до зустрічі з ворогом, тому це точно дорога в один кінець. Хто б не наважився йти з боку Білорусі на територію України через Рівненську область — він про це пошкодує.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?