Вітамін D визнали безкорисним для профілактики COVID-19
Категорія
Технології
Дата публікації

Вітамін D визнали безкорисним для профілактики COVID-19

Вітамін D визнали безкорисним для профілактики COVID-19
Джерело:  online.ua

Тривалий час міжнародні вчені і медики провідних країн світу закликали приймати вітамін D для профілактики коронавіруса, так як він дуже важливий для імунної системи людини. Але виявилося, що ніякого впливу на захист від COVID-19 цей вітамін не має, тому не може бути основним компонентом для профілактики захворювання. До такого висновку прийшли генетики Лондонського університету Брунеля, які після проведення масштабного дослідження так і не знайшли доказів того, що вітамін D3 будь-яким чином захищає від зараження коронавірусом і впливає на тяжкість COVID-19. Свої висновки вони опублікували в науковому журналі BMJ, передає ONLINE.UA.

"Ми не знайшли доказів того, що рівень вітаміну D причинно впливає на ризик інфекції SARS-CoV-2, а також не знайшли доказів того, що рівні вітаміну D причинно впливають на тяжкість COVID-19. На закінчення ми не знайшли доказів того, що вітамін D захищає від інфекції SARS-CoV-2 або серйозності COVID-19. Наші дані підтверджують недавню заяву Національного інституту охорони здоров'я Великої Британії, що використання добавок вітаміну D для пом'якшення наслідків COVID-19 не підтверджується доступними даними ", - йдеться у висновку генетиків.

Таким чином вчені спростували суперечливі дані про те, що коронавірус протікає важче у людей з дефіцитом вітаміну D. Раніше експерти визнавали, що дійсно у багатьох померлих від ковіда був знижений рівень цього вітаміну, але смерть пацієнтів, як показали дослідження, наступала з іншої причини , ніякої зв'язку між вітаміном D і тяжким перебігом COVID-19 немає.

Нагадаємо, ще в грудні минулого року Національний інститут здоров'я і якості медичної допомоги та Науковий консультативний комітет з харчування Великої Британії випустили оновлену рекомендацію щодо прийому вітаміну D. У ній рекомендувалося приймати ту ж дозу вітаміну Д, як і до пандемії. А якщо єдина причина призначення вітамін D - це COVID-19, то приймати його не потрібно, оскільки для такого підходу занадто мало даних, що підтверджують ефективність вітаміну для профілактики зараження.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що успішне одужання від коронавіруса не є гарантією поліпшення самопочуття людини після перенесеної інфекції. Як виявилося, у більшості людей COVID-19 викликає хронічні проблеми зі здоров'ям, якими страждають люди навіть через півроку після одужання. До такого невтішного висновку прийшла група міжнародних вчених, яка провела наймасштабніше на сьогоднішній день дослідження довгострокових наслідків коронавіруса. Медики з'ясували, що три чверті перехворілих коронавірусів довгий час відчувають втому, стикаються з безсонням, депресією і мають проблеми з легенями.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?