Виток секретних документів США свідчить про значно більші втрати армії РФ — Reuters
Категорія
Світ
Дата публікації

Виток секретних документів США свідчить про значно більші втрати армії РФ — Reuters

Виток секретних документів США свідчить про значно більші втрати армії РФ — Reuters
Джерело:  online.ua

Оприлюднені в Інтернеті нібито секретні документи Міноборони США свідчать про значно більші втрати злочинної армїі РФ в Україні. 

Джерело:  Reuters

Що відомо про нові дані втрат армії РФ в Україні 

Журналісти видання проаналізували оприлюднені в мережі документи і з'ясували, що у них вказується про загибель або поранення 354 тис російських військовослужбовців.

У матеріалі видання із посиланням на документ під назвою "Росія/Україна – оцінка бойової стійкості і виснаження", кількість загиблих військових армії РФ складає 35,5-43 тис військовослужбовців, а кількість поранених — 154 -180 тис.

У цьому же документі втрати українських військових оцінюються в 15,5-17,5 тис вбитими і 109-113,5 тис пораненими.

Ці числа приблизно в 10 разів перевищують будь-які публічні дані про втрати, опубліковані Москвою чи Києвом, - зазначають автори матеріалу.

Що відомо про співвідношення сил армії РФ та ЗСУ 

У оприлюднених документах також приведена оцінка співвідношення сил України та Росії. Зазначається, що попри загальну чисельну перевагу армії РФ на окремих напрямках, Україна має більшу кількість танків і БТР.

Зокрема, згідно з цими даними, Росія втратила 2 тис 48 танків і 3 тис 900 БТР, а Україна – 468 танків і 1 тис 20 БТР.

Крім того, Україна має на полі бою 802 танки і 3 тис 498 БТР, тоді як Росія – 419 танків і 2 тис 928 БТР. Водночас російська сторона має перевагу у винищувачах і засобах протиповітряної оборони.

Reuters проаналізувало понад 50 документів під грифами "Таємно" і "Цілком таємно", які вперше з'явилися в соціальних мережах у березні. Агентство не змогло підтвердити їхньої достовірності.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?