Віце-президент США зробив гучну заяву про війну в Україні і санкції проти Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

Віце-президент США зробив гучну заяву про війну в Україні і санкції проти Росії

Віце-президент США зробив гучну заяву про війну в Україні і санкції проти Росії
Джерело:  Associated Press

Віце-президент США Майк Пенс запевнив, що питання про санкції проти Росії може бути розглянуто найближчим часом, при цьому США уважно стежать за  російською агресією на Донбасі і стурбовані активізацією бойових дій.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його інтерв'ю телеканалу ABC.
При цьому журналістам здалося, що Пенс хотів би висловити ставлення до Росії, яке відрізняється від того, яке  продемонстрував президент США Дональда Трампа, який заявив про свою повагу до Путіна.
"Ми слідкуємо і дуже стурбовані активізацією бойових дій", - додав він, говорячи про Україну.
Читайте також: Посол у США розповів про головне в розмові Порошенко і Трампа
Також американський віце-президент прокоментував побоювання про те, що санкції проти Росії можуть бути зняті або ослаблені.
"Це питання, відповідь на який буде в найближчі місяці", — запевнив Майк Пенс.
За його словами, все залежить від того, "чи ми зможемо побачити якісь зміни в поведінці Росії, і її бажання працювати на загальні інтереси", та, зокрема, в боротьбі з ИГИЛ.
Пенс додав також, що у США та Росії є чимало потенційних областей для співпраці.
"У Росії є спільний інтерес у боротьбі з радикальним ісламським тероризмом і особливо з ИГИЛ, і, якщо ми маємо можливість працювати разом, я думаю, що президент шукає можливість почати відносини заново", - запевнив віце-президент США.
Як повідомляв ONLINE.UA раніше  президент США Дональд Трамп, відповідаючи на слова про те, що президент РФ Володимир Путін — вбивця, заявив про свою повагу до російського лідера і додав, що США також не є "невинної країною".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?