Виявлена нова небезпека китайського вірусу - що потрібно знати
Категорія
Світ
Дата публікації

Виявлена нова небезпека китайського вірусу - що потрібно знати

Виявлена нова небезпека китайського вірусу - що потрібно знати
Джерело:  online.ua

Вірус з Китаю, який викликає смертельну пневмонію, може передаватися через очі. Китайські медики попередили, що на початкових стадіях хвороба може проходити без симптомів. Також у пацієнтів після зараження може спостерігатися тільки слабкий апетит, втома, психічні розлади, нудота, блювання, діарея, головний біль, і лише через час проявляються симптоми легеневої пневмонії. Вже виявлено багато нетипових випадків захворювання, від якого на сьогоднішній день померли 57 осіб, і ще понад дві тисячі людей захворіли не тільки в Китаї, але і в багатьох країнах Європи. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Daily Mail.

Китайський лікар, який був частиною команди експертів в місті Ухань, де вперше відбувся спалах вірусу, розповів, що заразився пневмонією після контакту з хворими. Він вважає, що причиною його зараження стала відсутність захисних окулярів на очах. Медик підкреслив, що на даний момент його стан задовільний, так як йому своєчасно була введена потрібна ін'єкція.

Американські експерти підтвердили теорію про те, що китайський коронавірус може передаватися через очі. Вони також вважають, що варіант передачі вірусу через руки хворого при дотику до очей можливий.

"Якщо на вас чхають, вірус може потрапити в очі, які з'єднані з носом через слізні канали. Якщо ви страждаєте від алергії і якщо ваші очі реагують, то і ваш ніс буде. Або, якщо ви покладете ліки в очі, ви відчуєте смак в задньої частині горла. Нерідко грип та інші віруси передаються таким чином. Ви також можете отримати респіраторні інфекції через очі", - пояснив професор вірусної геноміки в Імперському коледжі Лондона Пол Келлі.

Колега професора, доктор Майкл Хед, старший науковий співробітник в області глобального охорони здоров'я в Університеті Саутгемптона, також не заперечує, що передача вірусу може статися при дотику до очей - якщо вірус виявився на руках, за словами професора, це полегшує його поширення від однієї людини до іншому. Тому він закликав берегти очі и не терти их брудними руками.

Варто зазначити, що влада Китаю вже назвала ймовірне джерело коронавіруса 2019 nCoV - дикі тварини. До такого висновку вони прийшли за результатами перевірки. У 33 з 585 зразків з ринку морепродуктів в китайському місті Ухань, де велася торгівля дикими тваринами, виявлені сліди коронавіруса. Відзначається, що 2019 nCoV на 90% також схожий з коронавірусом з організму кажана, що мешкає в місті Чжоушань провінції Чжецзян. Але остаточний висновок про джерело вірусу, за даними китайських експертів, робити ще рано.

Нагадаємо, на початковому етапі зараження китайським вірусом перші симптоми незначні і подібні зі звичайною застудою. У деяких заражених пацієнтів вірус виявлявся у вигляді кон'юнктивіту. Також першою ознакою захворювання можуть стати проблеми з травною системою. А ось підвищення температури, біль у горлі та кашель з'являються вже на пізніх стадіях захворювання.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що вірусу з Китаю в Україні немає. Про це повідомила глава МОЗ Зоряна Скалецька під час звіту президенту Володимиру Зеленському.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?