Війна на Донбасі: Путін сам себе переграв
Категорія
Політика
Дата публікації

Війна на Донбасі: Путін сам себе переграв

Війна на Донбасі: Путін сам себе переграв
Джерело:  online.ua

Заблокувавши в Раді Безпеки ООН резолюцію Франції про припинення насильства в Сирії, президент Росії Володимир Путін сам себе переграв, що довели  резолюції, прийняті ПАРЄ, в яких війна на Донбасі названа "російською агресією".
Про це написав політичний експерт Євген Магда в своїй статті для ONLINE.UA.
Зокрема, він зазначає, що останні дії Кремля на міжнародній арені пішли на користь Україні.
"Здавалося, ще трохи, і Захід почне дотискати Петра Порошенка на прийняття невигідного йому рішення. Але збіг обставин поки складається на користь України. Справа в тому, що Росія з граціозністю танцюючого камаринського ведмедя примудрилася посваритися зі своїм європейським партнером - Францією. Париж намагався провести через Раду Безпеки ООН резолюцію про припинення насильства в Сирії, але Росія заблокувала її, а Володимир Путін дозволив собі публічні докори на адресу Парижа за обслуговування політичних інтересів США. Подібне ставлення навряд чи сподобається будь-якому європейському політику, а низькорейтинговому Олланду за півроку до президентських виборів - тим більше", - пише експерт.
За його словами, Росія розраховувала на те, що буде робити все, що їй захочеться, що доводять заяви Путіна на форумі "Росія кличе".
"Кремль, як видається, серйозно перегнув палицю, розраховуючи на власних агентів впливу в західному світі. Мовляв, ми можемо собі дозволити робити, що заманеться, а вам все одно доведеться з нами миритися. Путін під час форуму "Росія кличе" прямо дав зрозуміти, що не боїться ізоляції, а санкції Заходу вважає контрпродуктивними. Мабуть, щоб підсилити ефект, російський президент заговорив про "вимушений захист російськомовних на Донбасі і допомогу в реалізації прагнення кримчан приєднатися до РФ", нарікав на відсутність до сих пір прямого діалогу між київською владою і "представниками Донбасу", - зазначає Магда.
За його словами, після  заяв президента Франції Франсуа Олланда про зустріч з Путіним, російському президенту нічого не залишалося, як піти на загострення.
"Втім, після скасування візиту до Франції, в ході якого Франсуа Олланд був готовий говорити з Путіним тільки про ситуацію в Сирії, господареві Кремля нічого не залишалося, як максимально загострювати ситуацію. Це його улюблена тактика - перти напролом, натякаючи на ядерний арсенал і пускаючи в хід інформаційні та технологічні доводи. До речі, в США і в страшному сні не могли собі уявити спроби втрутитися в хід президентських перегонiв шляхом хакерських атак. Але Росія, як вважає американська розвідка, пішла на це. Не стільки заради перемоги конкретного кандидата, скільки для загальної дискредитації процесу", - пише експерт.
"Дві резолюції ПАРЄ, прийняті 12 жовтня, наочно показали, наскільки Путін себе переграв. Зважені в масі своїй європейські парламентарії констатували російську військову присутність на Донбасі, назвали самопроголошені "республіки" сепаратистів "контрольованими Росією" і визнали, що проведення виборів на Донбасі до стабілізації там ситуації в сфері безпеки неможливе. Ці констатації важливі по тій простій причині, що прозвучали в одному з політичних центрів ЄС і не проскочать повз вуха політиків Старого Світу", - додає Магда.
Більше  читайте в статті Євгена Магди на ONLINE.UA: Мінські угоди по Донбасу: в морг або в реанімацію?

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?