Війна на Донбасі: росіяни серйозно взялися за ОБСЄ
Категорія
Події
Дата публікації

Війна на Донбасі: росіяни серйозно взялися за ОБСЄ

Війна на Донбасі: росіяни серйозно взялися за ОБСЄ
Джерело:  online.ua

Бойовики так званих ДНР-ЛНР за вказівкою Росії посилюють тиск на представників міжнародної місії ОБСЄ на окупованих територіях Донбасу.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Головного управління розвідки Міністерства оборони України.
"Російським окупаційним командуванням надано вказівку керівництву 1 АК (Донецьк) ЗС РФ посилити тиск на представників ОБСЄ та введення в оману членів Спеціальної моніторингової місії стосовно кількості обстрілів та їх напрямків уздовж лінії розмежування", - розповіли розвідники.
Читайте також: Росіяни на Донбасі не ховаються: в ОБСЄ зробили зізнання
"При цьому, спостерігачам не надається дозвіл на відвідування населених пунктів, які нібито були обстріляні силами АТО, а також чиняться перешкоди моніторингу потенційних місць ввезення військової техніки з території РФ", - сказано у повідомленні управління.
За словами представників розвідки, в Росії посилилася вербування найманців в зону бойових дій на Донбасі, а в окупованому Донецьку росіяни перевіряють ставлення громадян до ватажка ДНР Олександра Захарченка.
"На території Росії активізовано роботу вербувальних центрів т.зв. “добровольців” для подальшого направлення до з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ. Відібраний особовий склад відправляється до пунктів збору у Ростовській області з метою їх допідготовки та розподілу. Пріоритет надається тим, які вже мають досвід бойових дій, у т.ч. в Сирії".
"ФСБ РФ під виглядом представників місцевих ЗМІ здійснюється анонімне телефонне опитування населення тимчасово окупованих територій Донецької області щодо особистого ставлення до глави т.зв. ДНР О.Захарченка та його методів управлінської діяльності", - повідомляється у заяві.
Також за повідомленнями представників ОБСЄ, напередодні в Горлівці на "нульовому" блок-пості бойовики так званої ДНР обшукали автомобіль місії, протримавши його більше години.
Як повідомляв ONLINE.UA, напередодні в ОБСЄ офіційно спростували брехливі повідомлення бойовиків про те, що співробітники СБУ використовують міжнародну місію для проведення спецоперацій на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?