Війна у Лівії: мирні переговори зірвалися без жодних угод
Категорія
Світ
Дата публікації

Війна у Лівії: мирні переговори зірвалися без жодних угод

Війна у Лівії: мирні переговори зірвалися без жодних угод
Джерело:  online.ua

У Москві безрезультатно завершилися переговори щодо війни у Лівії. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Al Arabiya.

На переговорах був особисто присутній генерал Мохаммед Хафтар, який очолює Лівійську національну армію. Він не погодився на договір про перемир'я, який підтримав уряд національної згоди, визнаний ООН.

За словами російського міністра закордонних справ Сергія Лаврова, переговори за посередництвом Москви й Анкари завершилися нічим.

Інформаційні джерела стверджують, що генерал Хафтар відмовився він будь-якої участі Туреччини у переговорах. Також він був проти того, що в угоді не було пункту про вихід військ Анкари з Лівії.

Нагадаємо, загалом Лівія потерпає від війни з 2011 року. Нещодавнє загострення почалося навесні 2019-го. Хафтар тоді почав наступ на Триполі, де базується уряд національної згоди. Захід та низка інших країн сприйняла це як умисну ескалацію та акт агресії.

Як повідомляв ONLINE.UA, турецька влада у січні погодили відправку військових підрозділів до Лівії. Вони підтримуватимуть уряд, який визнали на рівні ООН та стане опонентом генерала Хафтара, а також Єгипту та російських найманців, що опосередковано його підтримують.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?