Війна в Сирії: РФ звинуватили у бомбардуванні міст
Категорія
Світ
Дата публікації

Війна в Сирії: РФ звинуватили у бомбардуванні міст

Війна в Сирії: РФ звинуватили у бомбардуванні міст

Після призупинення турецького наступу в Сирії режим Башара Асада разом із союзниками продовжу атаки на півночі країни. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

За відомими даними, йдеться про зіткнення на території так званої зони деескалації САР. Війська уряду атакують населені пункти Абу Мекки та Аль-Хіракі неподалік від Ідліба, а також Урум аль-Кюбра на околиці Алеппо. Жертвами артилерійських випадів стали двоє мирних мешканців.

Паралельно з цим російські ВКС вдарили по місту Рекая, що знаходиться поряд зі згаданим Ідлібом. Населений пункт контролює угрупування "Хаят Тахрір Аль-Шам" - найбільший осередок джихадистів у регіоні.

Відомості про російські авіаудари також оприлюднило арабське видання Al Masdar News.

Нагадаємо, ситуація в Сирії набула нестабільності після наказу президента Дональда Трампа про вихід ВС США з країни. Режим Асада та РФ наразі намагаються зайняти територію, яку контролювали раніше курди та Вашингтон.

Як повідомляв ONLINE.UA, Трамп раніше не скористався жодним із запропонованих сценаріїв щодо виводу військ з САР. Американські посадовці сприйняли це як знищення їхньої праці за останні 5 років у сирійському напрямку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?