Війна вже закінчиться: експерт оцінив плани росіян виготовляти іранські БПЛА
Категорія
Світ
Дата публікації

Війна вже закінчиться: експерт оцінив плани росіян виготовляти іранські БПЛА

Війна вже закінчиться: експерт оцінив плани росіян виготовляти іранські БПЛА
Джерело:  online.ua

Росія планує побудувати на своїй території завод з виготовлення іранських БПЛА. Чи вдасться їй це зробити розповів online.ua військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив”, військовий експерт Олександр Коваленко.

Джерело:  ютуб-канал online.ua

Чи зможе РФ побудувати завод з виготовлення БПЛА

Іранські спеціалісти мають намір побудувати на території РФ завод, на якому хочуть виготовити понад 6 тис безпілотників на рік іранської розробки для війни проти України.

Олександр Коваленко розповів, чи зможуть Іран та РФ організувати таке масштабне виробництво.

У відкритих джерелах зараз є інформація, що вони намагаються відкрити виробництво майже на 6тис БПЛА на рік. Це у 6 разів більше, ніж Іран може виготовляти. Це велика кількість, але її недостатньо для такого масштабу, в якому використовує Росія проти України.

Іран, який є флагманом виробництва дронів-камікадзе для Росії, не зміг технічно та технологічно вирішити проблему зі збільшення кількості виробництва цих БПЛА.

Експерт нагадав, що росіяни зараз чекають третю партію дронів і обмежено використовують Shahed-131 та Shahed-136.

Їм не вистачає. Тому що 2 партія закінчилася. І що? І що далі, коли буде 3-тя? А технічно, технологічно іранці не можуть підвищити. Якщо іранці неспроможні цього зробити, як росіяни у себе зможуть виробляти по 6 тис шахедів на рік? Це фантазії росіян.

Навіть якщо вони зможуть робити по одній тисячі, є питання термінів відкриття заводу

Коли він може відкритися? Через рік десь. Ну, до кінця 2023-го, якщо з Тегераном вони вирішать усі питання. А що може статися до кінця 2023-го? Ну, війна не закінчиться. А от у 2024 році вона закінчиться. І кому потрібні вже будуть ці "камікадзе"?

Експерт бачить у цьому такий собі виклик саме Збройним силам України.

Завод передбачає розміщення десь приблизно за тисячу кілометрів від кордону з Україною. Ну, скажімо так, на аеродромі в Енгельсі, який знаходиться за 800 км від кордону з Україною, щось свого часу досталося. Ну от, цей завод – це буде виклик.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?