Війська Південної Кореї привели в повну бойову готовність - ЗМІ
Категорія
Світ
Дата публікації

Війська Південної Кореї привели в повну бойову готовність - ЗМІ

Війська Південної Кореї привели в повну бойову готовність - ЗМІ
Джерело:  TIME

У Південній Кореї заявили про приведення військ у повну бойову готовність у зв’язку із підготовкою КНДР масштабного військового параду з нагоди 25-ої річниці Дня армії, яку відзначатимуть 25 квітня.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Time.

На те, що Південна Корея та її союзники готуються до можливих наступальних кроків у Пхеньяні, вплинуло й те, що нещодавно в КНДР продемонстрували арсенал міжконтинентальних балістичних ракет.

Як відомо, святкування знаменних дат з демонстрацією військових можливостей - звична справа для КНДР. Тому, на думку офіційних осіб Південної Кореї, існує ризик, що 25 квітня сусідня країна проводитиме своє шосте ядерне випробування або свій перший випробувальний пуск міжконтинентальної балістичної ракети.

Читайте також: КНДР представила новий спецназ, а в США заявили про "кінець стратегічного терпіння"

Видання відмічає, що про підвищення активності навколо ядерного полігону Північної Кореї свідчать і останні супутникові знімки, зроблені США. Окрім того,лідер КНДР Кім Чен Ин заявив, що підготовка країни до запуску МБР перебуває на "завершальному етапі".

Зазначається, що прем'єр-міністр Південної Кореї, який наразі є чинним лідером країни, доручив військовим перейти у повну бойову готовність на випадок, якщо у Пхеньяні збираються здійснити рішучі кроки до військового ювілею.

Як повідомляв ONLINE.UA, КНДР погрожує потопити американський авіаносець "Карл Вілсон", який прибув до берегів Корейського півострова для спільних навчань США та Японії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?