Війська РФ обстріляли авто іноземних волонтерів на Донеччині. Є загиблі та поранені
Категорія
Україна
Дата публікації

Війська РФ обстріляли авто іноземних волонтерів на Донеччині. Є загиблі та поранені

Війська РФ обстріляли авто іноземних волонтерів на Донеччині. Є загиблі та поранені
Джерело:  online.ua

Четверо іноземних гуманітарних волонтерів потрапили під російський обстріл по дорозі зі Слов’янська в напрямку Бахмута. Двоє з них загинули, ще двоє отримали важкі поранення.

Джерело: El Mundo

Іноземні волонтери потрапили під обстріл на Донеччині

Видання пише, що обстріл стався 9 вересня. Четверо волонтерів їхали в автівці зі Словʼянська до Іванівського для оцінки потреб цивільних осіб.

За попередьою інформацією, за 8 км від Іванівського в авто волонтерів влучила протитанкова керована ракета росіян. Автівка спалахнула та перевернулася

Від удару загинула іспанка Емма Ігуаль та канадієць Ентоні Ігнат. Німець Рубен Мавік і швед Йохан Матіас Тир отримали важкі уламкові поранення та опіки. Наразі вони в стабільному стані.

Міністр закордонних справ Іспанії Хосе Мануель Альбарес підтвердив, що МЗС має «усне підтвердження» смерті гуманітарного працівника.

Перед цим неурядова організація Road to Relief, яку очолювала 32-річна Емма Ігуаль заявила, що місце її перебування невідоме. Пізніше там підтвердили її загибель.

В Офісі генпрокурора підвердили обстріл росіянами цивільного авто неподалік с. Іванівського Бахмутського району.

Ворожий снаряд влучив у лобове скло, від чого машина перекинулася та спалахнула. Чоловік й жінка загинули, ще двоє пасажирів дістали тілесних ушкоджень, - вказано у повідомленні.

Що відомо про діяльність Емми Ігуаль та Road to Relief

Організація Емми Ігуаль Road to Relief з 2022 року працює в Україні, займаючись евакуацією цивільного населення та доставляючи гуманітарну допомогу в райони, які найбільше постраждали від війни.

У Road to Relief команда з оцінки потреб зазвичай першою вирушає до прифронтових сіл, щоб отримати чітку інформацію про ситуацію.

Зусилля команди відіграли вирішальну роль у численних евакуаціях і доставці допомоги протягом 18 місяців нашої роботи, — кажуть вони.

Читайте також:

  • Польські волонтери отримали поранення внаслідок обстрілу росіян

  • Британський волонтер Пол Урі помер у полоні на окупованій території Донеччини

  • РФ обстріляла житлові будинки на Херсонщині. Є загиблий

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?