Війська РФ планують вивезти із ЗАЕС понад три тисячі співробітників — Енергоатом
Категорія
Україна
Дата публікації

Війська РФ планують вивезти із ЗАЕС понад три тисячі співробітників — Енергоатом

Війська РФ планують вивезти із ЗАЕС понад три тисячі співробітників — Енергоатом
Джерело:  online.ua

Російські окупанти планують «евакуювати» з Енергодара понад три тисячі працівників Запорізької АЕС.

Джерело: Енергоатом

Росіяни планують вивезти з України робітників ЗАЕС

В Енергоатомі повідомили, що насамперед йдеться про вивезення 2700 працівників ЗАЕС, які підписали контракт із фейковим АО «Эксплуатирующая организация Запорожской АЭС» або іншим підприємством Росатома, та членів їхніх родин.

Там нагадали, що працівникам ЗАЕС виїзд з міста російські окупанти заборонили майже від початку окупації.

 Також, за інформацією Генерального штабу ЗСУ, з Енергодару до Ростовської області РФ вже вивезли частину сімей запорізьких атомників.

Таким чином, російські окупанти доводять свою неспроможність забезпечити експлуатацію Запорізької атомної електростанції, оскільки нині там катастрофічно бракує кваліфікованого персоналу. Навіть тих українських працівників, які, підписавши ганебні контракти, погодились співпрацювати з рашистами, найближчим часом збираються «евакуювати», - вказують в Енергоатомі.

Там підкреслюють, що такий крок загострить вже вкрай нагальне питання наявності достатньої кількості персоналу для забезпечення експлуатації АЕС у відключеному стані.

Енергоатом готує фахівців для деокупованої ЗАЕС

В Енергоатомі запенили, що вживають всіх можливих заходів щодо формування необхідної кількості фахівців для забезпечення безпечної роботи станції в перший період після її деокупації.

Така команда вахтовим методом формуватиметься із працівників ЗАЕС, які зараз перебувають на контрольованій Україною території, а також фахівців з інших атомних станцій, - повідомили там.

Оператор підкреслив, що якомога швидша деокупація ЗАЕС, Енергодару та передача станції Енергоатому є єдиним шляхом припинення російського безладу на ЗАЕС та гарантування її подальшої безпеки.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?