Війська РФ з літака обстріляли автоколону з цивільними на Херсонщині — загинуло 5 осіб
Категорія
Україна
Дата публікації

Війська РФ з літака обстріляли автоколону з цивільними на Херсонщині — загинуло 5 осіб

Війська РФ з літака обстріляли автоколону з цивільними на Херсонщині — загинуло 5 осіб
Джерело:  online.ua

7 жовтня близько 8 ранку російські військові із літака обстріляли цивільну автоколону на Херсонщині. Люди стояли в черзі на понтонну переправу на лівий берег річки Дніпро біля Дар’ївського мосту на Херсонщині. Загинуло щонайменше 5 людей.

Джерело: Суспільне, омбудсмен Дмитро Лубінець

Війська РФ завдали удару по автоколоні на Херсонщині

Зі слів очевидців, люди почули звук літака в повітрі та побачили, як він при розвороті, зробив випуск снарядів. Внаслідок обстрілу відбулося пряме влучання невстановленого снаряда, ймовірно ракети, в мікроавтобус, де загинуло щонайменше п’ятеро людей та п’ятеро зазнали поранень, - повідомив пресофіцер поліції Херсонської області Андрій Кований.

Інформація про остаточну кількість загиблих та постраждалих людей, пошкоджень цивільної інфраструктури та транспортних засобів встановлюється.

Поліція відкрила кримінальне провадження про порушення військовими РФ законів та звичаїв війни.

Ситуація на Херсонщині на 9 жовтня

Бериславський район знову опинився під ворожим вогнем. Окупанти поцілили по житлових кварталах та лініям електропередач, є потерпілі серед мирного населення.

На деокупованих територіях працівники поліції продовжують фіксувати воєнні злочини армії РФ.

У Нововоронцовській громаді 31-річний місцевий житель рухався уздовж берега Каховського водосховища і підірвався на ворожому вибуховому пристрої. Чоловік загинув миттєво.

У Скадовському районі окупанти увірвалися до приватного будинку, погрожували власниці та її сину зброєю, після чого відібрали у людей їх паспорти громадян України.

У Херсоні окупанти займаються грабунком. Так, окупанти обікрали аптеку, офіс та територію приватної охоронної фірми, нотаріальну контору.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?