Військова делегація з Ірану прибула до Москви
Категорія
Світ
Дата публікації

Військова делегація з Ірану прибула до Москви

Військова делегація з Ірану прибула до Москви
Джерело:  online.ua

Командувач Сухопутними військами Іранської армії Кіюмарс Хейдарі сьогодні, 21 серпня, прибув до Москви і провів зустріч зі своїм російським колегою Олегом Салюковим. Сторони домовилися наростити співпрацю у військовій сфері.

Джерело: Міністерство оборони РФ

 Військова делегація з Ірану прибула до Москви

До Москви прибула військова делегація з Ірану для обговорення питань двостороннього військового співробітництва по лінії сухопутних військ, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що сторони провели двосторонні переговори в Головному командуванні Сухопутних військ РФ. Під час зустрічі було обговорено "питання військового співробітництва та взаємодії, спрямовані на реалізацію проєктів, метою яких є підвищення боєготовності збройних сил обох країн".

Співпраця Ірану та РФ

Ще на першому році повномасштабного вторгнення РФ заручилася допомогою Ірану в питанні постачання дронів-камікадзе типу Shahed. З тих пір Росія регулярно використовує ці БПЛА для атак на військову та цивільну інфраструктуру України. Через це на Іран накладають чисельні санкції.

А в червні координатор Ради з національної безпеки США при Білому домі Джон Кірбі заявив, що Іран активно залучився до будування в Росії заводу з виробництва "шахедів". Його мають збудувати до кінця наступного року, зазначав чиновник.

Нещодавно The Washington Post повідомило, що Росія намагається створити 6000 дронів до 2025 року з допомогою Ірану.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?