Військові армії РФ спалювали тіла загиблих на звалищі в Херсоні – The Guardian
Категорія
Україна
Дата публікації

Військові армії РФ спалювали тіла загиблих на звалищі в Херсоні – The Guardian

Військові армії РФ спалювали тіла загиблих на звалищі в Херсоні – The Guardian
Джерело:  online.ua

За інформацією британського видання The Guardian від очевидців серед місцевих жителів Херсона, під час окупації міста російські військові вивозили тіла загиблих солдатів на полігон та спалювали.

Джерело:  The Guardian

Окупанти спалювали загиблих солдатів на полігоні у Херсоні 

За словами місцевих жителів, вони неодноразово бачили, як російські військові привозили на звалище чорні мішки та закидали їх сміттям, а потім спалювали.

Видання пише, що росіяни позбувалися тіл загиблих окупантів на найвіддаленішій стороні звалища. Туди зараз нікого не пускають.

Зазначається, що при в'їзді на звалище був встановлений блокпост, а місцевих жителів на ту територію не підпускали. Журналісти поспілкувалися з жителями будинку, звідки видно звалище, і дізналися, що під час спалювання тіл піднімалася велика хмара диму.

Пахло спаленим волоссям і, знаєте, як у стоматолога – коли свердлять зуб перед тим, як поставити пломбу. І дим був такий густий, що сусідньої будівлі не було видно, - розповіла одна з місцевих мешканок.

Також місцеві вважають, що саме туди звозилися тіла окупантів після ударів по їхніх позиціях і важких боїв протягом літа.

Кожен раз, коли наша армія била по росіянах там, вони звозили тіла на звалище і спалювали їх там, - розповідає одна з мешканок Херсона.

На полігоні, де спалювали тіла росіян, журналісти знайшли шоломи та військову форму окупантів.

У то же час посол США з особливих доручень у галузі глобального кримінального правосуддя Бет Ван Шаак зазначила, що існує велика кількість доказів скоєння систематичних злочинів військовими армії РФ на окупованих територіях України.

У коментарі журналістам CNN представниця Дердждепу Бет Ван Шаак підкреслила, що до цих воєнних злочинів входять навмисні та невиборчі напади на цивільне населення та елементи цивільної інфраструктури, жорстоке поводження з цивільними та військовополоненими і спроби приховати ці злочини, інформація про страти, катування та сексуальне насильство.

Є переконливі свідчення про фізичне та психологічне насильство, у тому числі страти без суду, в рамках операцій, а також про насильницьке переміщення та депортацію, у тому числі тисяч українських дітей, які були викрадені та насильно усиновлені сім'ями в Росії, - зазначила Бет Ван Шаак.

Вона також згадала про побудовану Росією "велику транснаціональну інфраструктуру фільтраційних операцій, яким зараз піддані тисячі громадян України", що є порушенням міжнародного права.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?