Військові кремлівської армії готують гучні провокації 1 вересня
Категорія
Україна
Дата публікації

Військові кремлівської армії готують гучні провокації 1 вересня

Військові кремлівської армії готують гучні провокації 1 вересня
Джерело:  online.ua

Аналітики з американського Інституту вивчення війни (ISW) зазначають, що перед 1 вересня Міноборони РФ поширило заяву про нібито підготовку ЗСУ до здійснення ударів по навчальних закладах на окупованих кремлівською армією українських територіях, що може свідчити про підгтотовку окупантами гучних провокацій.

Джерело:  ISW

Окупанти можуть завдавати ударів по навчальних закладах на окупованих територіях

Аналітики підкреслили, що заява Міноборони РФ може бути інформаційним підгрунттям для трьох можливих сценаріїв дій кремлівської армії 1 вересня.

Згідно із першим сценарієм, окупанти можуть готувати фейкові атаки на навчальні заклади на окупованих українських територіях.

За другим сценарієм, заява Міноборони країни-агресорки могла бути зроблена із метою пояснити дуже низький рівень зарахування та відвідуваності шкіл на початку навчального року.

Третій сценарій зумовлює прагнення кремлівських окупантів використати освітні заклади на окупованих територіях у якості військових баз, очікуючі, що ЗСУ не будуть завдавати ударів по цивільній інфраструктурі.

Що відомо про контрнаступ ЗСУ на півдні України

В ISW також зазначили, що терміни початку масштабного контрнаступу ЗСУ на півдні України цілком збігаються із значним скороченням можливостей кремлівської армії на заході Херсонської області.

Аналітики зазначають, що на рішення військового командування ЗСУ про початок контрнаступу та звільнення Херсонської області впливала необхідність якомога швидше повернути ці окуповані території.

Відзначається, що військові дії в масштабах цього контрнаступу не увінчаються успіхом, або провалом за день, або за тиждень. Українські офіційні особи давно визнали, що у них немає величезної маси механізованих сил, яка потрібна була б для проведення блискавичної операції зі знищення російської оборони в Херсонській області.

Замість цього вони протягом декількох місяців створювали умови, атакуючи і порушуючи російські наземні лінії зв'язку, російське командування і управління, а також російські системи логістики на Херсонському напрямку.

Аналітики ISW відзначають, що у них немає підстав підозрювати, що на вибір часу істотно вплинули недоречні міркування або напруженість у суспільстві.

Між тим в Міноборони РФ вже цинічно оголосили про провал контрнаступу ЗСУ на півдні України, однак оцінювати хід наступальної операції занадто рано.

Російська окупаційна влада нав'язує українським студентам навчальну програму, спрямовану на усунення уявлення про українську національну ідентичність, що явно відповідає промовам і листам президента Росії Володимира Путіна останніх років.

Країни G7 засудили спроби Росії відключити Запорізьку АЕС від української енергосистеми напередодні прибуття на станцію делегації МАГАТЕ.

Російські війська провели обмежену наземну атаку на північ від Харкова.

Російські війська завдали наземних ударів південніше Бахмута і вздовж західної околиці Донецька.

Призначені Росією чиновники в Криму почали відновлювати системи протиповітряної оборони для протидії більш дрібним цілям у відповідь на повторювані атаки безпілотників на півострів. ППО Криму, ймовірно, посилюється за рахунок інших театрів військових дій.

Забайкальський край оголосив про формування добровольчого інженерно-саперного батальйону "Даурський".

Українські партизани застосували саморобний вибуховий пристрій у штаб-квартирі політичної організації "Разом з Росією" у Бердянську Запорізької області, де, як повідомляється, окупаційна влада готувалася до фіктивних референдумів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?