Військові Нігеру тримають посла Франції у заручниках — Макрон
Категорія
Світ
Дата публікації

Військові Нігеру тримають посла Франції у заручниках — Макрон

Військові Нігеру тримають посла Франції у заручниках — Макрон
Джерело:  online.ua

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що посла його країни у Нігері Сільвена Ітте тримають у заручниках військові, що прийшли до влади в країні шляхом державного перевороту. 

Джерело: Le Monde

Що відомо про ситуацію в Нігері  

Макрон зазначив, що французького посла годують виключно військовим пайком.

У Нігері, поки я говорю з вами, у нас є посол і дипломатичні співробітники, які буквально взяті в заручники у французькому посольстві. Обмежили доставку їжі. Він харчується військовим пайком, - наголосив президент Франції.

У відповідь на питання щодо репатріації французького посла до Парижу Макрон заявив, що той навіть не має змоги вийти на вулицю.

Сільвен Ітте більше не має можливості виходити на вулицю, він персона нон грата, і йому не дозволяють їсти. Я зроблю те, про що ми домовимося з президентом Базумом, тому що він є законною владою, і я говорю з ним кожен день, - зазначив Макрон.

Варто відзначити, що Мохамед Базум як і раніше вважається у Франції законним главою Нігеру.

Французьких дипломатів виганяють з Буркіна-Фасо

Крім того, влада Буркіна-Фасо вирішила вислати військового аташе французького посольства, звинуваченого в "підривній діяльності". Йому дали два тижні, щоб він покинув країну.

Уряд Буркіна-Фасо вирішив відкликати схвалення Еммануеля Паск'є, військового аташе посольства Франції в Буркіна-Фасо, за підривну діяльність, -цитує заяву представників влади країни видання Le Figaro.

Уряд Буркіна-Фасо в результаті державного перевороту також вирішив закрити свою військову місію в Парижі.

Звинувачення в підривній діяльності явно надумано, - заявляють представники МЗС Франції.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?