Військові оцінили ситуацію у зоні бойових дій на Донбасі та на окупованих територіях Херсонщини
Категорія
Україна
Дата публікації

Військові оцінили ситуацію у зоні бойових дій на Донбасі та на окупованих територіях Херсонщини

Військові оцінили ситуацію у зоні бойових дій на Донбасі та на окупованих територіях Херсонщини
Джерело:  online.ua

За словами речника Оперативного угруповання "Схід" Сергія Череватого, район Бахмуту на Донеччині залишається найгарячішою точкою протистояння окупаційній армії РФ.

Джерело:  "Еспресо"

Що відомо про ситуацію у зоні бойових дій на Донбасі 

На цьому напрямку ворог діє найагресивніше. Він проводить атаки й вогневі удари. У середньому ворог завдає десь 180-200 ударів за добу з артилерії. Противник й далі намагається штурмувати наші позиції. Є розмитість ґрунтів, тому ворог змінив тактику. Окупанти не завжди можуть використовувати танки, бронетранспортери або бойові машини піхоти, - зазначив Череватий.

Речник ОК "Схід" наголосив, що противник формує менші групи й намагається просочуватися до наших позицій.

В умовах туману ускладнюються дії ЗСУ. Але українські захисники знаходять варіанти боротьби з ворогом. ЗСУ знищують ворога використовуючи безпілотники та інші засоби. Армія РФ щодоби зазнає великих втрат. Головне, що ворогу не вдається прорвати нашу лінію оборони, - підкреслив Череватий.

У Генштабі ЗСУ зазначили, що протягом доби окупанти здійснили близько 10 обстрілів з РСЗВ по позиціях українських військових.

На Лиманському, Бахмутському та Авдіївському напрямках супротивник продовжує спроби наступальних дій.

Зберігається загроза завдання противником ракетних ударів по об’єктах критичної інфраструктури в глибині території України. Зокрема, ворог утримує в готовності авіаційне угруповання та кораблі-носії крилатих ракет, - зазначають у Генштабі.

Що відомо про успіхи ЗСУ на півдні України 

За інформацією Генштабу, протягом доби українські військові успішно знищили пункт управління окупаційної армії РФ на лівому березі Дніпра на окупованих територіях Херсонської області та близько 5 одиниць ворожої військової техніки.

У Запорізькій області захисники України пошкодили залізничний міст, який ворог використовував для доставки озброєння та військової техніки.

За словами полковника СБУ Романа Костенка, українські військові тримають під постійним вогневим контролем позиції армії РФ на лівому березі Дніпра у Херсонській області.

Противник намагається тримати під контролем лівобережжя України. Намагається будувати вогневу систему, щоб вражати ЗСУ та цивільні об’єкти з лівого берега. Ми цьому протистоїмо, у нас теж побудовано систему вогню, - зазначив Костенко.

За словами Костенка, Сили оборони намагаються превентивно виявляти ворога, який виходить на вогневі позиції. Це потрібно, щоб не дати можливості окупантам завдавати масованих ударів по правобережжю.

Також армія РФ частково намагається заходити на Кінбурнську косу. Попри те, що ЗСУ тримають її під вогневим контролем. Російським військовим наказують контролювати цю ділянку, щоб вона вважалася територією РФ, - наголосив полковник СБУ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?