Військові РФ готують небезпечну провокацію на Запорізькій АЕС
Категорія
Україна
Дата публікації

Військові РФ готують небезпечну провокацію на Запорізькій АЕС

Військові РФ готують небезпечну провокацію на Запорізькій АЕС
Джерело:  online.ua

Журналісти повідомляють про підозрілу активність на території Запорізької АЕС в окупованому армією РФ Енергодарі.

Джерело:   The Insider

Що відбувається на території ЗАЕС

За інформацією журналістів видання, військові вантажівки кремлівської окупаційної армії завозять на територію АЕС підозрілий вантаж.

Зокрема, 2 серпня на територію ЗАЕС прибула колона військових вантажівок армії РФ.

Вантажівки зупинилися між першим і другим енергоблоками і через деякий час частина колони по одній машині почала заїжджати на територію машинного залу першого енергоблоку через вантажні ворота. За даними цього джерела, машинний зал був замінований.

Джерела видання повідомляють, що наразі на території ЗАЕС перебувають близько 500 військових РФ та також військова техніка, БТР, зенітні установки, та техніка для проведення радіохімічної розвідки, при цьому територія навколо станції замінована.

поблизу села Водяне, найближчого до АЕС, знаходяться батареї ГРАДів, а міни і боєкомплект російські солдати зберігають в безпосередній близькості до енергоблоків, під естакадами, причому частина боєкомплекту навіть всередині енергоблоку. Чи був енергоблок замінований або його просто використовують для зберігання вибухівки наразі невідомо.

За даними джерела, захопленням станції керував генерал-майор Олексій Домбровський, після чого командування передали генерал-майору РХБЗ ЗС РФ Валерію Васильєву.

Обстріли, які 5 серпня були зафіксовані на території АЕС, обидва джерела вважають інсценованою провокацією. За даними співробітника одного з блоків, внаслідок обстрілу знеструмилося резервне живлення по всій станції, а на 3 блоці спрацювали 2 Системи безпеки і запустилися дизелі (це означає, що знеструмилася система безпеки блоку).

За словами керівника Офісу президента України Андрія Єрмака, те, що відбувається на території ЗАЕС - це реальний ядерний тероризм.

Єрмак зазначив, що уся ядерна галузь РФ повинна опинитись під санкціями.

Те, що відбувається на Запорізькій АЕС - це ядерний тероризм від Росії. Вся ядерна галузь Росії повинна опинитися під санкціями, а сама Росія - в списку країн-спонсорів тероризму, - наголошує керівник ОП.

За інформацією керівника Запорізької ОДА Олександра Старуха, через обстріли кремлівської окупаційної армії території ЗАЕС наразі пошкоджені лінії електропередач. Четвертий енергоблок станції відключений від енергосистеми.

За його даними, вчора ввечері ворожий обстріл був здійснений по магістралі, що транспортує водень на ЗАЕС. Виникла пожежа. Інформації щодо постраждалих немає.

Також внаслідок пошкоджень ліній електропередач 4-й енергоблок станції відключений від енергосистеми та переведений до резерву, - зазначив Старух.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?