Військові РФ не полишають спроб прорвати оборону ЗСУ на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

Військові РФ не полишають спроб прорвати оборону ЗСУ на Донбасі

Військові РФ не полишають спроб прорвати оборону ЗСУ на Донбасі
Джерело:  online.ua

Аналітики з Інституту вивчення війни (ISW) зазначають, що російські окупаційні війська не полишають спроб прорвати оборону ЗСУ в районі Бахмуту та Соледару на Донеччині і ведуть важкі бої на цих напрямках.

Джерело:  ISW

Що відомо про ситуацію на сході України 

Наразі українські військові продовжують успішне просування у напрямку Кремінної та Сватового на Луганщині.

Водночас запеклі бої ведуться в районі Ягідного, Миколаївки, Орлянки, Куземівки, де окупанти заявляють про нібито відбиття атак українських військових.

Тим часом ймовірні бої поблизу Макіївки, Площанки, Червонопопівки (остання важлива своїм доступом до траси між Кремінною та Сватовим).

Своєю чергою українські бійці повідомляють про відбиття ворожих атак у Макіївці, Невському, Білогорівці.

Припускається, що російські війська, ймовірно, ведуть штурм на захід і південь від Кремінної, щоб стримати українські контрнаступальні дії в напрямку Кремінної та Сватового, втім ЗСУ дають відсіч ворогу.

На Донеччині армія РФ намагається продовжувати наступ в районі Бахмута і Соледара.

 Стрімко прорвати українську оборону в Соледарі та Бахмуті намагаються найманці ПВК "Вагнера", на підступах до обох міст точаться запеклі бої.

Також окупанти продовжили наступальні дії в напрямку Авдіївка-Донецьк. Втім, ЗСУ відбили російські штурми поблизу Первомайського та Новомихайлівки. Навіть попри використання "Шахедів-136" у районі Вугледару, є дані про втрати росіян.

Тим часом бої навколо Павлівки сповільнилися, але не припинилися, оскільки російські війська безуспішно намагаються знищити українські сили у Павлівці та Новомихайлівці (25 км на південний захід від Донецька).

Що відомо про контрнаступ ЗСУ на півдні України

Окупанти будують оборону навколо берегової смуги Дніпра на Херсонщині.

 Росіяни встановлюють залізобетонні "доти" у Голій Пристані, маскують вогневі точки у Каховці. Йдуть локальні бої - відомо про зіткнення за 40 км на північний схід від Берислава, у Дудчанах із російськими розвідгрупами.

Втім, українські бійці на півдні продовжують нищити російську техніку та особовий склад. Зокрема, нещодавно було завдано ударів по ворогу в Бериславському районі та аж до Генічеського району, який межує з окупованим Росією Кримом.

Між тим у Страткомі ЗСУ із посиланням на інформацію від дослідників ОSINT повідомили, що українські військові від початку розв'язаної Кремлем війни вже ліквідували 1 тис 402 військовопосадові особи загарбницької армії РФ.

Зокрема, серед знищених російських офіцерів два генерал-лейтенанти та вісім генерал-майорів. При цьому близько чверті ліквідованих високопоставлених військових – старші офіцери.

В Україні було денацифіковано 1402 російських офіцери (це приблизно 5,7 осіб на день). Причому старші офіцери із загальної кількості становлять 26%, - наголошують представники Страткому ЗСУ.

Зазначається, що на війні в Україні знищено також 44 полковники РФ, 98 підполковників та 193 майори. Крім того, ліквідовані 279 капітанів, 471 старший лейтенант, 235 лейтенантів та 72 військових іншого рангу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?