Військові РФ по тривозі влаштували потужну ракетну стрілянину - що відбувається
Категорія
Світ
Дата публікації

Військові РФ по тривозі влаштували потужну ракетну стрілянину - що відбувається

Військові РФ по тривозі влаштували потужну ракетну стрілянину - що відбувається
Джерело:  online.ua

Військова діяльність Росії і загрози, які йдуть від неї, є головними викликами майбутнього. І цей факт в черговий раз підтвердили в Москві. На цей раз російським військовим в Кремлі наказали влаштувати жорстку провокацію в Калінінградській області - там вони здійснили серію ракетних ударів з "Іскандерів", що в Міноборони РФ назвали за традицією навчаннями і тренуваннями, приховуючи за цими визначеннями і так всім відомі справжні цілі команди президента РФ Володимира Путіна. При цьому російські військові не стали приховувати, що влаштували ракетну стрілянину через морськы навчання НАТО, що проходять в Балтицы. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Західного військового округу РФ.

"В рамках планових заходів бойової підготовки сил (військ) Балтійського флоту в Калінінградській області з розрахунками оперативно-тактичних комплексів "Іскандер " проведено тренування з нанесення умовних ракетних ударів. Бойова підготовка велася на тлі навчання ВМС країн Північноатлантичного альянсу Baltops 2020, що проходить в Балтійському морі" , - повідомили російські військові.

Повідомляється, що під час тренування російських військових підняли по тривозі. Ракетники таємно вийшли в район стрільби, підготували стартові позиції і виконали одиночні і групові електронні пуски по мішенях, що імітує ракетні комплекси, аеродроми, захищені об'єкти і командні пункти умовного противника. Потім військові відпрацювали завдання виходу з-під можливого удару у відповідь, змінивши позицію.

"До участі в навчанні було залучено понад 200 військовослужбовців, задіяно близько 20 одиниць військової і спеціальної техніки", - відзначили в Міноборони РФ.

Це не перша провокація з боку Росії на адресу НАТО. Кілька днів тому російські два бомбардувальники Ту-22 у супроводі двох винищувачів Су-27 направили до кордонів Румунії, де знаходиться повітряний простір НАТО. У командуванні НАТО екстрено відреагували на нахабні дії російської авіації. Спочатку на перехоплення російських бомбардувальників і винищувачів підняли румунські МіГ-21. Але так як бойові літаки російських ВКС продовжували політ, то довелося підняти в повітря винищувачі МіГ-29 ВПС Болгарії, а потім винищувачі TUAF F-16 турецьких ВПС. Про ситуацію, що виникла повідомило командування НАТО, підкресливши, що Альянс сповнений рішучості захистити свій повітряний простір, тому і послав чіткий сигнал Росії про свою здатність реагувати.

нагадаємо, 7 червня в Балтійському морі стартували найбільші багатонаціональні практичні військові навчання за участю кораблів, підводних човнів і літаків країн-членів НАТО. У Балтійське море в районі Кильской бухти і Датських проток спрямовані 29 кораблів, 29 літаків і вертольотів, а також близько трьох тисяч військовослужбовців з 17 країн-членів НАТО.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що генсек НАТО жорстко поставив Путіна на місце і попередив, що Альянс буде реагувати на всі провокації і погрози з боку Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?