Військові РФ вчинили майже 100 тис воєнних злочинів на території Херсонщини
Категорія
Україна
Дата публікації

Військові РФ вчинили майже 100 тис воєнних злочинів на території Херсонщини

Військові РФ вчинили майже 100 тис воєнних злочинів на території Херсонщини
Джерело:  online.ua

Тільки після деокупації частини Херсонської області до представників прокуратури та інших правоохоронних органів надійшло більше 97 тис повідомлень про вчинення військовими злочинцями армії РФ воєнних злочинів.

Джерело:  Euractiv

Що відомо про воєнні злочини армії РФ на території Херсонської області 

Зазначається, що спільно з представниками прокуратури на у справах військових злочинів у Херсонській області працювала міжнародна група правозахисників.

Наразі є ймовірність того, що російські воєнні злочинці повстануть перед трибуналом у Гаазі, який вже видав ордер на арешт кремлівського диктатора Володимира Путіна.

Кремль послідовно заперечує всі звинувачення у військових злочинах на території України, які вчинили сили, які беруть участь у "спеціальній військовій операції".

Згідно з останнім звітом Mobile Justice Team, був проведений аналіз  320 справ та покази свідків у 35 населених пунктах на Херсонщині.

У своїх звітах 43% жертв "прямо згадали практику катувань у центрах утримання під вартою, посилаючись на сексуальне насильство як на звичайну тактику, нав'язану їм російськими охоронцями".

В червні цього року представниками прокуратури було відкрите перше провадження про ймовірну депортацію десятків сиріт з Херсона.

Підозрюваним у примусовій депортації українських дітей виступає російський політик та двоє підконтрольних йому колаборантів.

Над ким знущаються російські воєнні злочинці 

За інформацією Reuters, близько 200 осіб нібито були незаконно затримані. Ті, що вижили, розповіли про тортури електричним струмом та удушення.

Справжні масштаби військових злочинів Росії залишаються невідомими. Але що ми можемо сказати напевно, так це те, що психологічні наслідки цих жорстоких злочинів для українців залишать свій відбиток на довгі роки, - зазначає старший юрисконсульт Global Rights Compliance Ганна Микитенко.

Щонайменше 36 постраждалих заявили про застосування російськими воєнними злочинцями електрошоку під час допиту.

Багато хто заявляв про ураження електричним струмом статевих органів, а також погрози покалічити статеві органи.

 У повідомленні йдеться, що одну жертву змусили дивитися на зґвалтування іншої затриманої.

З'ясувалося, що затримані, які, швидше за все, зазнали тортур, були військовослужбовцями, а також правоохоронцями, волонтерами, активістами, громадськими діячами, медичними працівниками та вчителями.

Найпоширенішими методами тортур були удушення, катування водою, жорстокі побиття та погрози зґвалтування.

План Путіна по знищенню української ідентичності включає в себе ряд злочинів, що нагадують геноцид, - зазначає адвокат з Великої Британії Уейн Джордаш.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?