Військові РФ влаштовують провокації на Херсонщині — Маляр
Категорія
Україна
Дата публікації

Військові РФ влаштовують провокації на Херсонщині — Маляр

Військові РФ влаштовують провокації на Херсонщині — Маляр
Джерело:  online.ua

За словами заступниці міністра оборони Ганни Маляр, злочинна армія РФ на Херсонщині шукає різні способи для виявлення проукраїнські налаштованих громадян. Зокрема, росіяни вдаються до фейкового оголошення про виведення військ з тих чи інших населених пунктів.

Джерело: Telegram Ганни Маляр

Що відомо про ситуацію на Херсонщині  

У місті Каховка та інших населених пунктах Херсонської області противник поширював фейки про відведення окупаційних військ та проводив демонстраційні дії так званого масового переміщення військової техніки, - зазначила Маляр.

Заступниця глави Міноборони підкреслила, що в цей час ворожі агенти провокували людей на вільне висловлювання та передавали інформацію про них до окупаційних так званих "правоохоронців".

Крім цього окупанти навмисно відключили абонентів від операторів російського мобільного зв’язку й дротового Інтернету.

Саме в цей час вулицями курсували автомобілі, оснащені спеціальним електронним обладнанням для виявлення роботи передавачів інформації.

Що відомо про успіхи контрнаступу ЗСУ 

За словами постпреда США при ОБСЄ Майкла Карпентера, контрнаступ ЗСУ лише тільки починається.

Я вважаю, що все лише починається. У нас ще багато часу, щоб побачити. Немає сумнівів, що це буде дуже складно, адже ведення наступу потребує більших ресурсів, особливо людських, аніж оборона, і тому, що росіяни замінували велику територію на лінії фронту. Тому це нелегко, - зазначив Карпентер.

Він зазначив, що не хотів би робити конкретних прогнозів на цьому етапі.

Безумовно, потенціал для досягнення успіху Україна має. І якщо буде можливість, все може розвиватися швидко. Подивимося, як усе відбуватиметься протягом наступних кількох місяців, - наголосив представник США.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?