Військові спростували заяви про знищення катеру ЗСУ в районі Зміїного — CNN
Категорія
Україна
Дата публікації

Військові спростували заяви про знищення катеру ЗСУ в районі Зміїного — CNN

Військові спростували заяви про знищення катеру ЗСУ в районі Зміїного — CNN
Джерело:  online.ua

За словами представника ВМС ЗСУ, інформація про знищення злочинною армією РФ українського військового катера в районі острова Зміїний не відповідає дійсності.

Джерело:  CNN

Що відомо про ситуацію в районі острова Зміїний 

Жодного подібного інциденту з українським флотом не було. Втрат серед особового складу ВМС немає. Відповідно, в даному випадку нам нема чого коментувати, - зазначив журналістам представник ВМС ЗСУ.

22 серпня, Міноборони Росії стверджувало, що нібито знищило швидкохідний військовий катер Willard Sea Force з десантною групою українських військових на борту.

Росіяни нафантазували, що знищили катер за допомогою авіаційної гармати.

Відомство країни-агресора також оприлюднило відео "атаки", на якому можна побачити невідомий катер, але кадрів знищення там немає.

Варто зауважити, що Міноборони Росії вже неодноразово публікувало неправдиву інформацію про знищення української техніки та солдатів.

У той же час в МВС ЗСУ повідомили, що протягом останньої доби військовослужбовцями ВМС знищено 8 окупантів, 3 одиниці автомобільної техніка, 2 артилерійські системи, 1 сховище з боєприпасами та 36 квадрокоптерів.

Що відомо про ситуацію у Чорному морі

У ВМС ЗСУ зазначають, що в Чорному морі на бойовому чергуванні знаходиться 10 ворожих кораблів, серед яких 2 носії крилатих ракет "Калібр", загальний залп до 12 ракет.

В Азовському морі – 2 ворожих кораблі, серед яких 1 носій крилатих ракет "Калібр", загальний залп до 8 ракет.

В Середземному морі на бойовому чергуванні знаходиться 8 ворожих кораблів, з них 2 носії крилатих ракет "Калібр", загальний залп до 24 ракет.

За добу, в інтересах РФ, прохід Керч-Єнікальською протокою здійснили:

  • до Азовського моря – 26 суден, з них 1 судно рухалось з протоки Босфор;

  • до Чорного моря - 6 суден, з них 1 продовжило рух з протоки Босфор.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?