Військових армії РФ просто відправляють на смерть в районі Куп'янська — перехоплення ГУР
Категорія
Україна
Дата публікації

Військових армії РФ просто відправляють на смерть в районі Куп'янська — перехоплення ГУР

Військових армії РФ просто відправляють на смерть в районі Куп'янська — перехоплення ГУР
Джерело:  online.ua

У перехоплених представниками Головного управління розвідки Міноборони розмовах російських військових злочинців, один з них поскаржився, що командування кидає солдатів на вірну смерть в районі Куп'янська, незабезпечуючи жодного прикриття.

Джерело: Telegram ГУР

Що відомо про втрати окупантів в районі Куп'янська  

Зокрема, у розмові із сестрою російський військовий заявив про покарання у разі відмови йти у наступ.

Також він відзначив, що солдати почали збирати колективну скаргу, яку необхідно буде подати з дому.

За словами військового, окупантів відправляють на забій без прикриття, через що вони також не можуть забрати тіла загиблих, а група, якій наказали окопатись - була ліквідована Збройними силами України навіть не встигнувши дійти до місця.

Пацани з глузду з'їжджають, каже, та зламайте мені руку, зламай мені ногу, щоб просто відвезли в госпіталь, - визнає окупант.

У Росії придумали заміну в'язням у війні проти України

За інформацією російського видання "Медиазона", в Росії планують забирати на війну підсудних та тих, у відношенні до кого тривають слідчі дії.

Держдума ухвалила в першому читанні відповідні два законопроєкти.

Коментуючи законопроєкти, один зі співавторів ініціативи Павло Крашенінніков під час засідання заявив, що "тут буде контракт зі збройними силами, і коло осіб ширше. Це, звичайно ж, ті, хто відбуває покарання за вироком суду, це і підсудні, і підслідні".

Перший законопроєкт передбачає, що Міністерство оборони Росії зможе укладати контракти із засудженими за всіма статтями Кримінального кодексу, крім:

  • злочинів проти статевої недоторканності неповнолітніх;

  • терористичних статей;

  • захоплення заручників;

  • організації незаконного збройного формування та участь у ньому;

  • викрадення повітряного судна;

  • незаконного поводження з ядерними матеріалами, а також їх розкрадання;

  • держзради;

  • екстремістських статей;

  • нападу на осіб або установи, які користуються міжнародним захистом, а також міжнародний тероризм.

В другому законопроєкті пропонується звільняти від кримінальної відповідальності людей, які вчинили злочини невеликої або середньої тяжкості.

Це відбуватиметься в тому разі, якщо вони отримають державну нагороду за участь у воєнних діях або ж звільняться зі служби за станом здоров'я, через вік і через кінець дії контракту. За тих самих умов звільнятимуться від кримінальної відповідальності люди, кримінальне переслідування щодо яких "призупинено за клопотанням командування військової частини, - йдеться у матеріалі видання.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?