Військовий топограф назвав основні завдання та роль геоінформаційної служби
Категорія
Україна
Дата публікації

Військовий топограф назвав основні завдання та роль геоінформаційної служби

Військовий топограф назвав основні завдання та роль геоінформаційної служби
Джерело:  online.ua

Начальник геоінформаційної служби ЗСУ, юрист з мiжнародного права Вадим Козьма розповів в етері online.ua про роботу геоінформаційної служби та її роль під час війни.

Джерело: ютуб-канал online.ua

Які завдання виконує геоінформаційна служба під час війни

Вадим Козьма зазначив, що геоінформаційна служба займається військовою топографією.

Мапа — очі військ, — додав топограф.

За його словами, основна задача служби полягає у забезпеченні підрозділів, які знаходяться у військовій частині мапами.

Тобто, аркушами топографічних карт, які є достатньо точним відображенням земної поверхні. За ними реально можна продивлятись територію і визначати необхідні об’єкти, характеристики, як проходити ту чи іншу місцевість тощо, — зазначив Козьма.

Перша і основна задача геоінформаційної служби — це надавати топографічну інформацію у вигляді карт. Другий компонент, створення так званих "спеціальних карт".

Під певні задачі необхідно створити карту. Тобто, не вже готову, яка існує і готова для того, щоб її видати, а створити самостійно. Наприклад, космічний знімок, аерофотознімок та покласти на нього якусь додаткову інформацію, — розповів топограф.

Також експерт наголосив, що служба здійснює навігаційне забезпечення.

Навігаціє теж є важливою частиною роботи у підрозділах, бо треба розуміти де, хто і як переміщається, де знаходиться зараз. Можуть бути зроблені відповідні розрахунки згідно з даними навігації, — додав Козьма.

За його словами, четвертий компонент, яким може займатися геоінформаційна служба, це метеорологічні дані. Тобто прогнозами, уточненням та оцінкою впливу погоди на роботу підрозділів та озброєння.

У чому полягає головне завдання геоінформаційної служби

Геоінформаційна служба займається тим, що навчає особовий склад працювати з картами.

Функції, як працювати з картами розподілені по службах, що відповідають за той чи інший напрямок. Логістика за логістику, озброєння за озброєння, медицина за медицину. Кожна займається своїми задачами і функціями. Моя задача — надати всі ці інструменти і пояснити, як ними користуватися, — зазначив Козьма.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?