Державне космічне агентство пояснило причини спалаху над Києвом
Категорія
Україна
Дата публікації

Державне космічне агентство пояснило причини спалаху над Києвом

Державне космічне агентство пояснило причини спалаху над Києвом
Джерело:  online.ua

Державне космічне агентство припускає, що причиною спалаху над Києвом ввечері 19 квітня було падіння метеориту з потоку Лірид.

Джерело: Державне космічне агентство

Причина спалаху над Києвом

Подія ймовірно пов'язана із входом космічного тіла в щільні шари атмосфери, інформація уточнюється, - йдеться в заяві.

Найбільш ймовірно спалах було спричинено падінням метеориту з потоку Лірид.

В агентстві пояснили, що кожного квітня Земля проходить через шлейф комети Тетчер, яка залишає метеорний потік Ліриди. Цього року Земля потрапила у нього 15 квітня і вийде з нього 29 квітня. Пік очікують 21 квітня.

Ліриди — це дуже швидкі і яскраві метеори, які спричиняє шлейф комети Тетчер. Ліриди не залишають довгих палаючих слідів, коли проносяться через атмосферу Землі, їхня ознака — яскраві спалахи, або так звані «вогненні кулі», - повідомили у відомстві.

Метеорний потік Ліриди є одним з найдавніших, відомих людству. Свою назву потік Ліриди отримав від сузір'я Ліри, з якого нібито падає метеоритний дощ.

ДКА повідомило, що подібний випадок вже відбувся у лютому цього року над північною Францією. Там вночі впав метеор, який згорів в атмосфері.

Метрове небесне тіло під час вибуху освітило небо над країною, що зафіксували камери спостереження та очевидці.

Що відомо про спалах над Києвом

19 квітня о 21:57 у Києві очевидці помітили невідомий космічний об’єкт, який летів над містом. Після його падіння була оголошена повітряна тривога, проте ППО не застосовувалася.

Головний центр спеціального контролю ДКА зафіксував інфразвуковими засобами високоенергетичну акустичну подію.

У КОВА повідомили про можливе падіння з орбіти космічного супутника RHESSI, що не підтвердилося, оскільки він досі перебуває на орбіті і впаде за межами України 20 квітня.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?