Військовий експерт Олександр Коваленко вказав на серйозну проблему Північного флоту РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

Військовий експерт Олександр Коваленко вказав на серйозну проблему Північного флоту РФ

Військовий експерт Олександр Коваленко вказав на серйозну проблему Північного флоту РФ
Джерело:  online.ua

За словами військово-політичного оглядача групи "Інформаційний спротив" Олександра Коваленка, в армії РФ протягом багатьох років не можуть відремонтувати стаціонарний комплекс освітлення підводної обстановки МГК-608М Північного флоту, що значно зменшує здатність росіян відстежувати ворожі військові судна.

Джерело: Telegram Олександра Коваленка

Що відомо про проблеми Північного флоту РФ 

За словами експерта, цей гідроакустичний комплекс, зокрема, дозволяє відстежувати рух підводних човнів, в тому числі і іноземних.

Крім того, він забезпечує захист об'єктів берегової інфраструктури від диверсій і несподіваного проникнення.

Будучи пошкодженим, він залишає серйозну прогалину для проникнення, - підкреслює Коваленко.

Він зазначає, що цей гідроакустичний комплекс був пошкоджений риболовецьким тралом. За його словами, станом на початок 2023 року він так і не був відремонтований.

Тобто зона відповідальності Північного флоту має прогалину? Прохідний двір "наддержави" або задній прохід? Ну ось приблизно якось так. І все це – з 2016 року. А вони ще там щось говорять про кордон з НАТО на замку та іншу лабуду втирають своїм споживачам інформаційного фаст-фуду про загрози ззовні. І так, це "гойда" чи не зовсім вона? - пояснює Коваленко.

Кремль намагається представити Росію рівноправним партнером Китаю

На думку аналітиків з Інститута вивчення війни (ISW), Кремль, ймовірно, намагається представити РФ, як рівноправного партнера Китаю в галузі оборонних технологій та озброєнь напередодні візиту міністра оборони КНР Лі Шанфу до Москви.

У Міністерстві оборони РФ заявили, що міністри обговорять двосторонню оборонну співпрацю, а також питання регіональної та глобальної безпеки. Того ж дня, 14 квітня, міністр закордонних справ Китаю Цінь Ган заявив, що його країна не продаватиме зброю Росії і регулюватиме експорт до Росії товарів, які мають подвійне цивільне та військове призначення.

Ці коментарі є продовженням зусиль Китаю щодо риторичного применшення своєї підтримки Росії та демонстрації того, що існують межі "безмежного" партнерства, про яке Росія та Китай оголосили перед повномасштабним вторгненням в Україну.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?