Військовий експерт спрогнозував передачу Україні американських винищувачів
Категорія
Україна
Дата публікації

Військовий експерт спрогнозував передачу Україні американських винищувачів

Військовий експерт спрогнозував передачу Україні американських винищувачів
Джерело:  online.ua

Військовий авіатор та аналітик, президент Всеукраїнської авіаційної асоціації "АОПА-Україна" Геннадій Хазан впевнений, що США та союзники передадуть Україні сучасні винищувачі на кшталт F-16.

Джерело: "Еспресо"

Україна має високі шанси отримати сучасні винищувачі від США 

Це є комплексна програма, коли наші пілоти будуть готові, пройдуть навчання, буде передана авіатехніка. За цей час будуть підготовлені місця базування і обслуговування цих літаків. Це значить, що день, коли Україні передадуть бойову авіацію, настане. Той час, коли Україні передадуть літаки - не тільки винищувачі, а й можуть бути ударні літаки, - наближається, - зазначив Хазан.

За його словами, Україна не отримає нових літаків, але вони будуть модернізовані під нагальні потреби ЗСУ.

Це буде означати, що ми послідовно йдемо до того, щоб мати можливості і мати чим дати нашим небратам і несестрам в пику так, щоб у них там все полетіло по стінам. Виділяються певні люди, засоби та матеріальне забезпечення і 6 місяців - це досить великий час, щоб все підготувати, - наголосив Хазан.

Між тим військовий експерт Олександр Коваленко зазначив, що наразі ЗСУ контролюють всю лінію фронту, що унеможливлює для армії РФ проведення несподіванного перегрупування або передислокації.

Фото - facebook.com/GeneralStaff.ua

Наприклад, ми досить довгий час спостерігали за тим, як вони намагалися перегрупувати, передислокувати велику кількість особового складу в Запорізькій області, в Херсонській області, щоб максимально посилити свій оборонний потенціал саме російських окупаційних підрозділів в Херсонській області, - підкреслив експерт.

За його словами, військові РФ оді значно нівелювали свій оборонний потенціал у Запорізькій області. Щоб перегрупуватися звідти, їм довелося використовувати ресурс з Донбаського плацдарму.

Тобто вони зараз, якщо і роблять які-небудь рухи, пов'язані саме з посиленням або ослабленням своїх позицій, це все відомо. Тому якихось несподіванок не буде, - зазначив експерт.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?