Військовий експерт спрогнозував терміни масштабного контрнаступу ЗСУ
Категорія
Україна
Дата публікації

Військовий експерт спрогнозував терміни масштабного контрнаступу ЗСУ

Військовий експерт спрогнозував терміни масштабного контрнаступу ЗСУ
Джерело:  online.ua

Військовий експерт Олександр Мусієнко зазначає, що на прикінці серпня або вже у вересні українські військові можуть перейти у масштабний контрнаступ та почати звільняти захоплені кремлівською окупаційною армією території.

Джерело: Всеукраїнський телемарафон

ЗСУ готуються до масштабного контрнаступу наприкінці літа

Можливо, це буде в кінці серпня або у вересні, можливо дещо в інший час, але те, що це неодмінно станеться – це так, - наголосив Мусієнко.

За його словами, подальше отримання Україною сучасної західної зброї дозволить накопичити критичний обсяг озброєння, необхідний для ефективного контрнаступу.

Окрім цього, експерт відзначив ефективність наданих систем HIMARS, які вже отримали високу оцінку як від українських сил самооборони, так і від американських та британських.

Чим більше буде таких систем і ракет до них, тим більше буде можливості знищувати командні пункти противника, розривати логістичні ланцюги забезпечення, і тим краще вдасться загальмувати загальні дії російської армії та створити передумови для переходу до контратакувальних дій, коли для цього з’являться сприятливі умови, - зазначив Мусієнко.

Фото -  facebook.com/GeneralStaff.ua

Між тим представники Оперативного командування "Південь" повідомили про черговий успішний удар по позиціях кремлівської окупаційної армії у Чорнобаївці, де було знищено склад боєприпасів окупантів.

 В результаті чергової операції українські захисники змогли підірвати склад боєприпасів противника.

У той же час представники СБУ повідомили, що завдяки діям контррозвідки ворог несе значні втрати техніки.

Лише підрозділами військової контррозвідки СБУ вже знищено 33 одиниці важкої ворожої техніки на 45 млн доларів, серед якої: танки Т-80, Т-72Б3, Т-72, Т-64; БМП-3 та БМП-2, а також БТР-82, -зазначають у пресслужбі відомства.

Крім того, як додають в СБУ, у співпраці з артилеристами ЗСУ співробітники СБУ знищили 16 одиниць військової техніки та 5 артилерійських батарей ворога.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?