Військовий прокурор Матіос позаздрив ізраїльській розвідці
Категорія
Політика
Дата публікації

Військовий прокурор Матіос позаздрив ізраїльській розвідці

Військовий прокурор Матіос позаздрив ізраїльській розвідці
Джерело:  Сьогодні

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що Україна не може повернути з Білорусі екс-міністра оборони Михайла Єжеля, якого підозрюють у недбалості, а також поскаржився на те, що українським законом не передбачено проведення диверсійних операцій на території інших країн за прикладом ізраїльської спецслужби "Моссад"
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на видання Сегодня.
За словами Матіоса, адмірал запасу Єжель тривалий час перебуває в одному з лікувальних закладів Міноборони Білорусі.
"Ми не проводимо диверсійних операцій на території інших країн, як, наприклад, ізраїльська спецслужба "Моссад"... якщо Єжель на території іншої держави і, судячи з офіційних повідомлень, хворіє, у нас за законом немає іншого виходу, крім як чекати, коли він одужає. Виїхати і перевірити цей факт в Білорусі - такої можливості у нас немає, - це не передбачено українським законом", - розповів він в інтерв'ю виданню.
На уточнююче запитання, що ж інкримінується адміралу, військовий прокурор відповів:
"У повідомленні про підозру вказується на неналежне виконання ним службових обов'язків при узгодженні в 2011 році переліку майна ЗСУ, що підлягає відчуженню. Рішення тодішнього міністра оборони призвело до неправомірного відчуження двох стратегічних бомбардувальників Ту-95МС суб'єкту підприємництва, що зумовило матеріальну шкоду державі на суму понад 24 млн грн".
Матіос зазначив, що в ході досудового слідства було встановлено місцезнаходження літаків, комплектуючих до них, накладено арешт і попереджена подальша їх реалізація в Росію.
Раніше повідомлялося, що дружина головного військового прокурора України Анатолія Матіоса є власницею будинку в Козині(Обухівський район Київської області), розташованого по сусідству з маєтками братів Клюєвих, які зараз в розшуку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?