Віза не гарантуватиме росіянам в'їзд в Україну — Держприкордонслужба
Категорія
Україна
Дата публікації

Віза не гарантуватиме росіянам в'їзд в Україну — Держприкордонслужба

Віза не гарантуватиме росіянам в'їзд в Україну — Держприкордонслужба
Джерело:  online.ua

Наявність візи, що від 1 липня стане обов'язковою умовою для в'їзду на територію України громадян РФ, ще не гарантуватиме росіянам перетин українського кордону.

Джерело: речник ДПСУ Андрій Демченко в ефірі  телемарафону

Віза росіян не гарантуватиме їхній перетин кордону

Демченко зазначив, що згідно з законодавством України, на можливість перетину кордону впливають 5 критеріїв, яким мають відповідати іноземці: наявність дійсного паспорта, відсутність інформації про обмеження в’їзду під правоохоронних органів України, віза, наявність достатнього фінансового забезпечення на період запланованого перебування і для повернення та підтвердження мети поїздки.

Якщо хтось з іноземців не відповідає одній із цих вимог, то навіть за наявності візи таким особам може бути відмовлено у в’їзді в нашу країну, — наголосив представник ДПСУ.

Він також додав, що прикордонники мають доступ до баз даних щодо віз, які видаються дипломатичними відомствами України, до ресурсу "е-Візи", тому мають змогу оперативно перевірити, чи дійсною є віза, чи видавалася вона цій особі та чи не є вона підробленою.

Нагадаємо, що з 1 липня Україна запроваджує візовий режим для громадян РФ. Кабінет міністрів 17 червня ухвалив відповідне рішення.

До цього, 11 лютого 2022 року, на сайті петицій з'явилась пропозиція щодо запровадження візового режиму з РФ. На початку травня вона набрала 25 тисяч голосів, необхідних для її розгляду президентом.

Володимир Зеленський розглянув петиції і підтримав запровадження візового режиму для громадян Росії на тлі повномасштабної російської агресії та доручив уряду опрацювати це питання.

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?