Визначено головне джерело стресу в жінок
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Визначено головне джерело стресу в жінок

Визначено головне джерело стресу в жінок
Джерело:  interfax.com.ua

Американські вчені з Університету штату Пенсильванія стверджують, що найвищий рівень гормону стресу у жінок фіксується не на роботі або в громадському транспорті, а вдома, передає ONLINE.UA з посиланням на ВВС.

Що цікаво, на відміну від чоловіків, які говорять, що частіше почуваються комфортніше вдома, жінки частіше зізнаються, що почуваються краще саме на роботі.

"В експерименті брали участь 122 жінки, в яких вчені вимірювали рівень кортизолу в вихідні та будні дні. В результаті було встановлено, що на роботі показники гормону стресу були мінімальними, а ось удома рівень кортизолу був вкрай високим", - сказано в повідомленні.

Вчені кажуть, ця закономірність виявилася актуальною навіть для жінок, які вважали себе щасливими дружинами й матерями.

Фахівці пояснили таке явище тим, що після закінчення робочого дня жінки зазвичай починають прибирати й готувати вдома, будучи втомленими морально й фізично. Більшість працюючих жінок мають відповідальність за дітей, чоловіка, дім і самих себе, і ця праця їх виснажує.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  стала відома мелодія, яка допомагає боротися зі стресом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?