Визнання не існує - ОПУ жорстко відреагував на "зраду" навколо Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Визнання не існує - ОПУ жорстко відреагував на "зраду" навколо Донбасу

Визнання не існує - ОПУ жорстко відреагував на "зраду" навколо Донбасу
Джерело:  online.ua

Керівник Офісу президента Україна Андрій Єрмак наголосив, що офіційний Київ у Тристоронній контактній групі в Мінську жодним чином не просуває визнання окупаційних адміністрацій на Донбасі. Про це повідомляє ONLINE.UA, посилаючись на брифінг у п'ятницю, 13 березня.

За його словами, сторони переговорів узгодили створення консультативної ради. Саме цей епізод переговорів раніше викликав обурення українців після появи перших публікацій у медіа.

"На останній зустрічі в Мінську учасники ТКГ заявили про необхідність створення Консультативної ради... у складі політичної підгрупи... як дорадчого органу, який може розглядати питання, узгоджені в пакеті Мінських домовленостей, і давати свої пропозиції... Хочу наголосити з повною відповідальністю, що ніяких кроків, які сьогодні створювали б правове поле для представників так званих ОРДЛО, їх визнання не існує. Ніяких перемовин — про це не йдеться", - підкреслив Єрмак.

Нагадаємо, 11 березня він зустрівся з "куратором" українського напрямку в Кремлі — Дмитром Козаком — на платформі Тристоронньої контактної групи в Мінську.

Як повідомляв ONLINE.UA, українська сторона у той день письмово погодилася на створення зазначеної структури. Рішення ТКГ про заснування Консультативної ради буде підписано 25 березня поточного року після того, як відбудуться консультації з представниками ОБСЄ, Франції та ФРН. Критерії та порядок призначення членів Ради визначаються Києвом, ОРДЛО, Російською Федерацією, ФРН, Французькою Республікою та ОБСЄ самостійно.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?