Візуальний код нації у війні. В Києві стартує виставка "Велика сімка 2.0" з роботами найвидатніших українських художників
Категорія
Культура
Дата публікації

Візуальний код нації у війні. В Києві стартує виставка "Велика сімка 2.0" з роботами найвидатніших українських художників

Візуальний код нації у війні. В Києві стартує виставка "Велика сімка 2.0" з роботами найвидатніших українських художників
Джерело:  online.ua

4 листопада о 10:00 у Національному музеї Тараса Шевченка у Києві відбудеться відкриття виставки «Велика сімка 2.0» з роботами семи найвидатніших українських художників. Відвідати її можна буде до 13 листопада. Після цього виставка вирушить у великий міжнародний мистецький тур та продовжить нести свою місію у столицях світу. 

Джерело: Національний проєкт «ВЕЛИКА СІМКА 2.0»

У Києві стартує виставка «Велика сімка 2.0»

Благодійний фонд «СУЧАСНА УКРАЇНА» у співпраці з фундацією «КУЛЬТАУРА» презентує національний проєкт «ВЕЛИКА СІМКА 2.0», де будуть представлені твори художників:

  • Олександра Архипенка

  • Михайла Бойчука

  • Анатолія Криволапа

  • Казимира Малевича

  • Георгія Нарбута

  • Марії Примаченко

  • Тараса Шевченка

«ВЕЛИКА СІМКА» — проєкт, що прокладає шлях до створення візуального коду нації, опису «генетичного коду» української культури, він є продовженням відомого мультимедійного проєкту «UKRAINE. THE BEST. Культурний простір від А до Я» , який фактично став абеткою сучасної культури України.

Проєкт здобув грандіозний успіх та зацікавив європейських партнерів. Але все було призупинено через початок повномасштабної війни.

Масштаб знищення нашої культури значно більший, аніж в 30-ті роки ХХ століття під час «Розстріляного відродження», коли радянська влада розстріляла сотні українських митців. Зараз зазнали руйнувань 917 об’єктів культурної інфраструктури. Що це, якщо не «Розстріляне відродження 2.0.»? Тому я вирішив продовжити проєкт з новою назвою «ВЕЛИКА СІМКА 2.0». Світ перезавантажується, адже події в Україні торкнулися всього світу. Я певен, що культурна дипломатія переможе дипломатію автомата Калашнікова, - переконаний Юрій Комельков, засновник фундації «КУЛЬТАУРА».

Юрій Комельков з експонатом Розстріляного Тараса Шевченка

Що змінилося у проєкті

До експозиції включено всесвітньовідомий розстріляний пам’ятник Тараса Шевченка з Бородянки, фотодокази розстрілу церкви у селі Липівка Макарівського району Київської області, фрагменти зруйнованих розписів та триптих Анатолія Криволапа «Спалахи», який був написаний з 20 по 23 березня 2022 року під час боїв поруч з селом Засупоївка Київської області, де звик працювати художник.

Експозицію робіт Марії Примаченко повністю змінено на роботи з серії «Людям на радість», присвячені темі війни та миру, за яку вона отримала Національну премію імені Тараса Шевченка.

Експозицію робіт Тараса Шевченка доповнило його знамените полотно «Катерина».

Незмінні шедеври експозиції – єдина в Україні робота Казимира Малевича «Автопортрет» та скульптура Олександра Архипенка.

Де і коли відвідати виставку «Велика сімка 2.0»

Виставка триватиме з 4 по 13листопада 2022 року у Національному музеї Тараса Шевченка за адресою м. Київ, бул. Т. Шевченка, 12.

Відвідати виставку можна у такий час: Ср-Нд: 10:00 - 18:00

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?