Буде жорстко - влада Естонії хоче покарати громадян України
Категорія
Світ
Дата публікації

Буде жорстко - влада Естонії хоче покарати громадян України

Буде жорстко - влада Естонії хоче покарати громадян України
Джерело:  online.ua

Очільник Міністерства внутрішніх справ Естонії Март Хельме виступив з неочікуваною заявою - він наголосив, що громадяни України, які порушили правила самоізоляції, і їх роботодавці повинні бути покарані за всією суворістю закону. Варто звернути увагу на те, що головною умовою в'їзду українців до Естонії був обов'язок роботодавця організувати їх самоізоляцію. Проте під час перевірки з'ясувалося, що правила самоізоляції були порушені 46 разів. Окрім того, були обґрунтовані підозри, що 17 осіб, яким слід було перебувати в самоізоляції, працювали. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на портал ERR.

"Це безвідповідальна поведінка, оскільки вона може завдати підприємствам і всьому народу серйозної шкоди, якщо ми почнемо знову вводити обмеження. Covid-19 знову піднімає голову, і ми повинні робити все, щоб зменшити його поширення. Тому порушників правил самоізоляції слід притягнути до відповідальності", - наголосив глава МВС Март Хельме.

За його словами, стосовно прибулих в Естонію іноземців Департамент поліції і прикордонної охорони за порушення правил самоізоляції може застосувати різні санкції.

"Можна вислати іноземця з Естонії, покарати роботодавця штрафом до 32 000 євро або порушити кримінальну справу за поширення інфекційних хвороб. Держава не повинна толерантно ставитися до подібних порушень і безвідповідальної поведінки", - додав міністр.

Варто звернути увагу на те, що департамент поліції та прикордонної охорони вже розпочав діяльність у цьому напрямку. За словами чиновника, є важелі впливу і у Департаменту здоров'я, який може призначити жителям Естонії і прибулим в Естонію іноземцям штраф до 9600 євро і відкрити справу про проступок за порушення правил карантину.

"Чекаю, що Департамент здоров'я в цьому випадку буде діяти жорстко", - наголосив Март Хельме.

Як відомо, спецрейсом до Естонії 21 липня прилетіли 145 українців, які були зобов'язані провести 14 днів у самоізоляції.

Як повідомляв ONLINE.UA, заступник очільника МЗС Євген Єнін поділився важливою новиною з українцями щодо переговорів з Іраном.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?